Til forsiden

Medlemskap

Er du interessert i politikk, miljøet og fremtiden? Da er Grønn Ungdom ungdomspartiet for deg! Du trenger ikke å kunne noe om politikk for å bli med, og det er helt normalt å duke opp på et medlemsmøte uten å kjenne noen fra før av.

Hvem er vi?

Et bilde av glade grønne ungdommer på sommerleirEt bilde av glade grønne ungdommer på sommerleir

Vi er ungdomspartiet for deg som vil engasjere deg i saker som klima og sosial rettferdighet. I Grønn Ungdom får du bygge ditt politiske engasjement i et inkluderende miljø med medlemmer som bygger hverandre opp.

Hva gjør man egentlig som medlem?

Det er egentlig litt opp til deg. Flere av våre medlemmer er helt passive, mens andre jobber med GU som fulltidsansatte.

Som medlem former du selv ditt bidrag utifra hva du interesserer deg for. Liker du å jobbe med design kan du for eksempel bidra ved å lage innhold til sosiale medier. Har du en politikerspire kan du delta i debatter og utvikle ditt politiske engasjement. Noen medlemmer bidrar også ved å arrangere aktiviteter, skrive referater og leserinnlegg eller bare dukke opp på medlemsmøter.

Hos Grønn Ungdom er alle stemmer velkomne! Og hvis du ikke vet hva du vil bidra med finner vi ut av det sammen

Eksempler på hvordan du kan bidra:

1

Meld deg inn!

Jo flere medlemmer vi er, jo sterke står vi sammen i kampen for et mer bærekraftig samfunn. Du trenger ikke å være aktiv for å bli medlem!

2

Kom på medlemsmøter!

Dette er den beste måten å finne nye, likesinnede grønne venner på. På medlemsmøter spiser man pizza, skravler om politikk, maler bannere og lignende. Flere smarte hoder sammen utgjør et bedre team!

3

Still til verv!

Stiller du til verv og blir valgt i et av Grønn Ungdoms organer kan du være med å bestemme hvordan organisasjonen skal styres. Dette forutsetter litt arbeid, men til gjengjeld får man en hånd på rattet og masse spennende politisk erfaring!

4

Bli politisk!

Skriv leserinnlegg eller politiske uttalelser for Grønn Ungdom, og delta i samfunnsdebatten! Vi er her for å hjelpe deg, og gir deg den opplæringen du trenger for å bli en rå ungdomspolitiker.

Jeg er nervøs for å komme alene på et møte

Det er helt normalt - vi har alle vært der. Og derfor liker vi også å tro at vi er ganske gode på å inkludere nykommere i partiet.

Grønn Ungdom er faktisk kjent for å være et åpent, inkluderende og mangfoldig miljø der alle kan føle seg trygge og aksepterte. Så bare kom som du er, gjerne med sommerfugler i magen!

Men jeg kan jo ingenting om politikk

Det går helt fint. Hos oss lærer du det du trenger å vite, så lenge du engasjerer deg for noen av de samme sakene som oss er du langt på vei.

Bli med i kampen for en bærekraftig fremtid - det er nå det gjelder.