Forbrukslån
Casinor.com

– Vil ta fossiltyren ved hornene

Lage Nøst og Ingrid Ophaug Dahl ble søndag valgt som nye talspersoner i Grønn Ungdom.

Grønn Ungdoms landsmøte i Oslo ble søndag avsluttet med valg av nye talspersoner og nytt arbeidsutvalg.

Lage Nøst tar over etter Hallvard Surlien, som gir seg etter to år som talsperson. Nøst har tidligere vært leder i Grønn Ungdom Stavanger, sekretær for Miljøpartiet De Grønne i Stavanger, og har vært ordinært medlem av Grønn Ungdoms arbeidsutvalg siden oktober i fjor. Han vil ta fossiltyren ved hornene.

– Dagens makthavere skyver ansvaret for global oppvarming foran seg. Vår generasjon må ta et skikkelig klimaskippertak, og Grønn Ungdom skal være den tydeligste stemmen for en rettferdig klimapolitikk.

Ophaug Dahl ble gjenvalgt etter å ha sittet et år som talsperson. Hun var også Miljøpartiet De Grønnes 2. Kandidat i Hordaland under valgkampen i fjor. Hun har neste års lokalvalg klart i syne.

– Jeg gleder meg til å bruke erfaringen jeg opparbeidet med i valgkampen til å skolere fram flust med grønne ungdommer som kan innta valgkampen i 2015 med en kraft som ingen har sett lignende til tidligere.

Landsmøtet valgte klimarettferdighet som politisk kampanje for høsten 2014, mens fokus for våren 2015 skal være grønn skole- og utdanningspolitikk.

De resterende som ble valgt til arbeidsutvalget var Anders Skyrud Danielsen (generalsekretær), John Jannesson (internasjonal kontakt), Anna Kvam (AU-medlem), Isa Maline Isene (AU-medlem), Andrea Søgnen Tveit (AU-medlem), Jens Hunsbeth Schreuder (AU-medlem), Mattis Ulvang (AU-medlem), Cecilie Ness (AU-medlem) og Kristin Viko Rasmussen (AU-medlem).

Leave a Reply