Forbrukslån
Casinor.com

Vil male Europa grønt

Alle vet at internasjonalt samarbeid er en forutsetning for å løse miljøproblemene. Grønn Ungdom gjør noe med det.

Det var to forventningsfulle grønne ungdommer som forrige uke satte kursen mot ministaten Luxembourg og den årlige generalforsamlingen i Federation of young European Greens (FYEG). Her er hele 38 ungdomspartier og organisasjoner er samlet i en av Europas mektigste politiske ungdomsbevegelser.

Internasjonal kontakt i Grønn Ungdom Kristian Normand, er godt fornøyd med generalforsamlingen – Å dele erfaringer og ideer med våre søsterorganisasjoner er både inspirerende og viktig, mener Normand.  – Mange av de europeiske ungdomspartiene har lang erfaring i å organisere tusenvis av ungdommer i kampen for politiske endringer. – I Norge er vi fortsatt på nybegynnerstadiet på mange områder, derfor har vi mye å tjene på å hente erfaringer fra land som Tyskland, Sverige og Finland.

På generalforsamlingen ble FYEG utvidet med ytterligere to medlemsorganisasjoner fra henholdsvis Hviterussland (kandidatmedlem) og Østerrike (fullt medlem). Det ble valgt nytt styre med representanter fra Armenia i øst til Luxembourg i vest og det ble utpekt to talspersoner som skal jobbe for å fremme FYEGs politikk på Europeisk nivå. I tillegg ble det ble vedtatt resolusjoner om b.l.a økologisk landbruk, likestilling og grønn økonomi.

Etter noen år med liten internasjonal aktivitet i Grønn Ungdom har Kristian Normand store ambisjoner for tiden som kommer – Vårt mål er å delta aktivt i utviklingen av FYEGs politikk. På temaer knyttet til energisikkerhet, oljepolitikk og  fiskeripolitikk kan Norge spille en spesielt viktig rolle i europapolitikken. – Gjennom FYEG kan vi være med på å fremme et norsk perspektiv som skiller seg skarpt fra den norske regjeringens fremstilling av norsk oljepolitikk og fiskeripolitikk. Slik kan vi gjøre hele Europa litt grønnere. – På kortere sikt har vi også diskutert regionalt samarbeid om medieutspill med ungdomspartiene fra Finland og Sverige.

Antakelig blir det besøk fra Sverige allerede på sommerleiren 25 – 28 juni.

Leave a Reply