Forbrukslån
Casinor.com

Vellykket sommerleir i Grønn Ungdom

Grønn ideologi, friganisme og klimapolitikk var blant temaene da Grønn Ungdom var samlet til sommerleir i Oslomarka

For tredje året på rad ble Grønn Ungdoms sommerleir arrangert på Røkleivhytta, rett utenfor Oslo. I grønne omgivelser ble det avviklet både debatter, foredrag og mediekurs. I tillegg ble det god tid til uformelle sommeraktiviteter som bading, grilling og rusleturer i skog og mark. GU – leder Knut F Qvigstad er fornøyd med avviklingen av leiren og mener Grønn Ungdom kan spille en viktig rolle på flere områder.

– I tillegg til å være en rekrutteringsarena og en skoleringsarena har Grønn Ungdom muligheten til å bruke tid på overordnede diskusjoner innenfor grønn ideologi og politikk. I Norge har vi en betydelig jobb å gjøre for å øke kunnskapen om hva grønn ideologi egentlig er.

Landsstyremedlem i MDG Victoria Poleo var invitert til leiren for å innlede om grønn ideologi og holdt et gnistrende foredrag, som ble et av leirens definitive høydepunkter.

Besøk fra Sverige

Programmet for leiren var omfattende og variert. På gjestelisten stod, blant annet MDGs talskvinne Hanna E. Marcussen, Bjørn Brunstad fra BI – senter for klimastrategi og den kjente friganeren Børge A Roum. På programmet stod også besøk fra Grønn Ungdoms søsterorganisasjon i Sverige. Sabina, Syed, talsperson i Grøn Ungdom Gøteborg hadde tatt turen til Norge for å vise hvordan Miljøpartiet De Grøna har blitt Sveriges tredje største parti.  Med sitt foredrag allerede den første kvelden la hun premissene for mange spennende diskusjoner på resten av leiren.

Nå er det valgkamp som gjelder!

Nå retter Grønn Ungdom blikket mot valgkampen og skoledebattene som blir ungdomspartiets viktigste oppgave i valgkampen. Knut F Qvigstad håper å kunne bidra til et godt resultat i skolevalgene i alle landets fylker.

Alle skoledebattanter er velkomne til GUs debattskoleringssamling i Oslo 19 – 21 august. I tillegg vil hefte med argumenter og tips til ferske debattanter ferdigstilles i løpet av juli. Vi regner også med å hjelpe lokallagene med debattanter i en del områder

Qvigstad oppfordrer alle MDGs lokal og fylkeslag til å ta kontakt for tips og hjelp.

 

 

Leave a Reply