Forbrukslån
Casinor.com

Vellykket landsmøte i Grønn Ungdom

Det spirer og gror i Grønn Ungdom og under helgens rekordstore landsmøte stod høydepunktene i kø.

– Dette er bare begynnelsen sier gjenvalgt leder Knut F. Qvigstad – Det nye styret vil jobbe for at Grønn Ungdom blir en av Norges største og mest synlige politiske ungdomsorganisasjoner. – Vi trengs i norsk politikk og stadig flere får øynene opp for at Miljøpartiet De Grønne er partiet for fremtiden.  – Den sterke medlemsveksten og helgens rekordstore landsmøte i Oslo viser at vi har et stort potensial mener den gjenvalgte lederen.

Farget Oslo grønnere

Årets landsmøte ble avholdt i Miljøpartiet De Grønnes hovedkontorer i Karl Johans Gate 6B og det var lagt opp til at GU skulle farge Oslo sentrum litt grønnere denne kalde vinterhelgen. Et av møtets høydepunkter ble derfor lørdagens oljedemonstrasjon utenfor Stortinget. Med bannere, buttons og visittkort var Grønn Ungdom blant de mest synlige av organisasjonene og var blant annet synlige på TV2 nyhetene samme kveld.

Klare for å demonstrere for en oljefri fremtid

Hva er grønn ideologi?

Programmet på landsmøtet var omfattende og variert. På gjestelisten på helgens stod NOAH-leder Siri Martinsen, Natur og Ungdom-leder Ola Skaalvik Elvevold, MDGs talskvinne Hanna E. Marcussen og tidligere talskvinne Birte Simonsen. Møtets hovedgjest var imidlertid tindebestigeren og økofilosofen Nils Faarlund (72), som er en av grunnleggerne av norsk økofilosofi, i samarbeid med bl.a. Arne Næss. I tillegg til å holde foredrag var Faarlund en av tre paneldeltakere i lørdagens debatt om grønn ideologi. I panelet satt også partiveteran Birte Simonsen, som kunne øse av førti års erfaring fra miljøpolitisk arbeid i flere ulike partier og nåværende landsstyremedlem i MDG Øyvind Strømmen med erfaring fra bl.a MDGs søsterparti i Belgia.

Nils Faarlund, Birte Simonsen og Øyvind Strømmen i debatt om grønn ideologi

Nye krefter i styret

Grønn Ungdom er nå i ferd med å bli et landsdekkende ungdomsparti, noe som reflekteres i det nye styret der både Hordaland, Buskerud, Nordland, Akershus, Oppland og Oslo er representert. Nye nestledere ble Kristiane Brudevoll fra Drammen og Hilde Rognlien fra Gjøvik, mens også Lasse Brunborg fra Bergen og Svein Joar Husjord fra Lødingen ble valgt inn i gruppa som skal lede organisasjonen i året som kommer. I tillegg består styret av Ida Karina Kann, økonomiansvarlig, Kristian Normand (internasjonal kontakt), Anders Engdahl, Kristina Valheim Stiauren (vara) og Silje Wiik Nilsen (vara).

 

One thought on “Vellykket landsmøte i Grønn Ungdom

Leave a Reply