Forbrukslån
Casinor.com

– Varsler kamp om Schengen

– Et Europa der mennesker kan bevege seg fritt er et godt Europa, sier Hallvard Surlien, talsperson i Grønn Ungdom.

Senterungdommens leder Sandra Borch krever at Norge melder seg ut av Schengen-samarbeidet. Surlien og Grønn Ungdom er uenige. De varsler kamp om Schengen-avtalen.

– Bevegelsesfrihet over landegrenser er et viktig prinsipp. Ved å melde oss ut av Schengen forsvinner denne friheten for millioner av mennesker. Det er ikke et Europa vi ønsker oss og derfor vil vi kjempe hardt for Schengen, sier Surlien.

Bakgrunnen for Borch sitt forslag er at hun mener manglende kontroll åpner grensene for kriminelle bander. Selv har hun blitt frastjålet mobilen to ganger det siste året.

– Det er synd at Borch ble frastjålet mobilen sin, men hun har ingen grunn til å skylde på Schengenavtalen. Vinningskriminaliteten i Norge gikk faktisk ned med 24 prosent fra 2002 til 2010, fortsetter Surlien.

Surlien mener videre at stengte grenser ikke løser noen problemer. Han oppfordrer heller til å ta tak i de sosiale problemene.

– Vi kan ikke bare stenge grensene for å slippe å se sosial nød. Tigging og kriminalitet må heller motivere oss til å løse de sosiale problemene i Europa i dag, sier Surlien.

Kontaktinfo:

Hallvard Surlien

hallvard.surlien@gronnungdom.no / 930 49 035

 

2 thoughts on “– Varsler kamp om Schengen

 1. mmmh er det ikke Eøs avtalen som gir oss bevegelsesfrihet? må vise pass t england ja, men ellers har jeg som eu børger samme rettighetene i england som i frankrike. og er ikke schengen i utgangspunkt et politisamarbeid som står for massiv overvåking og deling av info over landesgrenser? som blant annet gjør at hvis asylsøkere kommer t f eks hellas og reiser videre t norge, så sendes de tilbake t hellas og må søke asyl der? og hvis de få avslag i et land, få dem ikke prøve noen annen land igjen? hvorfor i all verden skal GU støtter dette? javel har SU misforstått-men man trenger jo ikke verne om schengen når man vil ha åpne grenser

  1. Hei Ruca.

   Det er sant som du sier at Schengen også innbefatter et politisamarbeid, basert på tanken om felles grenser. Dette for å sørge for at man ikke kan reise fritt til et land og begå kriminalitet og ikke bli straffeforfulgt dersom man drar hjem til hjemlandet. Dette støtter selvsagt Grønn Ungdom.

   Samtidig sørger Schengen for at reise mellom landene som er med i avtalen enklere. Norge ble med i Schengen-samarbeidet for å fortsette å beholde enkel reise innad i Norden. Schengen sørger også for at landene som er med har et felles regelverk for flyktninger og asylsøkere, der man for eks. registrer identiteten til en asylsøker i et felles register, noe det er helt legitimt å være kritisk til. Det må like vel nevnes at det er flertallet på Stortinget, og ikke Schengen-avtalen, som er årsak til at vi har en inhuman asylpolitikk i
   Norge.

   Storbritannia er, som du nevner, ett av EU-landene som ikke er med i avtalen. Dermed oppstår det hindringer på grensen, både for personer og varer.

Leave a Reply