Forbrukslån
Casinor.com

Valgkomitéens innstilling er klar!

På landsmøtet 6.-8. mars skal Grønn Ungdom velge nytt arbeidsutvalg, internasjonalt utvalg, kontrollkomité og valgkomité. Valgkomitéen er nå ferdig med sin innstilling og vil legge den fram for Grønn Ungdoms landsstyre under helgas møte.

Vi i valgkomiteen mener vi har funnet en gjeng som trygt kan lede Grønn Ungdom gjennom både en forrykende valgkamp, men også ta de organisatoriske grepene som er nødvendig for en såpass raskt voksende organisasjon, sier Sara M. Blichner fra valgkomiteen.

Vi er særlig fornøyde med det vi mener er et arbeidsutvalg med bred politisk interesse og kompetanse.

Dette er innstillingen:

Arbeidsutvalget

IMG_1910Talsperson: Anna Serafima Svendsen Kvam (gjenvalg – nytt verv)

Anna er 19 år og har vokst opp i Oslo og Stavanger. Hun har bakgrunn fra Grønn Ungdom Rogaland og har sittet i arbeidsutvalget siden høsten 2013. Anna har tidligere vært leder for Grønn Ungdoms organisasjonskomité. Ved siden av vervet studerer Anna filosofi ved Universitetet i Oslo og er særlig engasjert i skolepolitikk, migrasjon og samferdsel.

På tross av ung alder, har Anna utmerket seg som en av Grønn Ungdoms dyktigste politikere.

– Jeg er glad og takknemlig for å bli innstilt som talsperson i Grønn Ungdom. Vår ambisjon er å redde verden. Å jobbe mot et slikt mål i Norges raskest voksende ungdomsparti vil være et stort privilegium!

1912396_10152474066285860_4082335782948694972_oTalsperson: Lage Nøst (gjenvalg)

Lage er 23 år, kommer fra Molde og har sittet i arbeidsutvalget siden høsten 2013 – det siste året også som talsperson. Han har bakgrunn fra Grønn Ungdom Stavanger og MDG Rogaland. Han var hjernen bak valgkampstøntet Tour de Grønn Bading, der en gjeng syklet Norge på langs mens de badet og skapte oppmerksomhet rundt partiet. Lage har studert jazzgitar og sosiologi ved Universitetet i Stavanger. Politisk er han særlig opptatt av grønn ideologi, klima og kulturpolitikk.

– Takk for tilliten! Gleder meg til å skremme vekk oljesjeiker og fossilkommunikasjonsrådgivere sammen med Grønn Ungdom i valgkampen, enten jeg blir valgt eller ei!

IMG_4853 copyGeneralsekretær: Isa Maline Alstadius Isene (gjenvalg – nytt verv)

Isa er 22 år, kommer fra Oslo og har sittet i arbeidsutvalget siden høsten 2013. Hun har også bakgrunn som fylkesleder i Telemark Grønn Ungdom, vara til bydelsutvalget på St. Hanshaugen og har vært innom et studentlag i Natur og Ungdom på Rauland. Isa har studert i både Telemark, Hedmark og Oslo, i tillegg til globale miljøstudier i Ghana. Isa er særlig engasjert i dyrevern, jordvern, landbruk og kulturpolitikk.

Det er både en ære og et stort ansvar å bli innstilt som generalsekretær til Norges beste ungdomsparti. Jeg gleder jeg meg over tilliten fra valgkomitéen, og ser fram til valget med skrekkblandet fryd. Uansett resultat er jeg sikker på at Landsmøte velger det Arbeidsutvalget som er best egnet til å redde verden – lokalt, i første omgang!

Internasjonal kontakt: John Slinning Jannesson (gjenvalg)

John er 24 år og kommer fra Göteborg. Han har bodd i Oslo siden 2012 og sittet i arbeidsutvalget fra høsten samme år. Et år senere ble han valgt til internasjonal kontakt, som han har vært siden. John er hjernen bak mye av Grønn Ungdoms internasjonale arbeid, ikke minst etableringen av internasjonalt utvalg. Ellers studerer han statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og har likestilling som en viktig hjertesak.

Arbeidsutvalgsmedlem: Guri Barka Martins (ny)

Guri er 19 år og kommer fra Stavanger. Hun har erfaring som leder for Grønn Ungdom Rogaland, i tillegg til at hun har jobbet med Kenya-prosjektet, og vært på utveksling gjennom det. Tidligere har hun vært innom Rød Ungdom, og har mye nyttig erfaring fra medielinja på videregående. Av politiske saker er Guri spesielt interessert i naturforvaltning, skolepolitikk og dyrevern.

Arbeidsutvalgsmedlem: Christine Bangum (ny)

Christine er 20 år og kommer fra Bærum i Akershus. Hun har bakgrunn fra fylkesstyret i Grønn Ungdom Akershus, og har i tillegg vært ressursperson for internasjonalt utvalg det siste halvåret. Christine har erfaring fra Natur og Ungdom og Putsj og hun har tidligere vært innom Unge Venstre. Noen av sakene som engasjerer henne mest er naturvern, landbruk, dyrevern og ruspolitikk.

Arbeidsutvalgsmedlem: Ingvild Kessel (ny)

Ingvild er 19 år og kommer fra Lillehammer. Hun har bakgrunn fra Grønn Ungdom Oppland, i tillegg til MDG lokalt og på fylkesnivå. Ingvild har ellers en uvanlig bred organisasjonserfaring, fra speiderbevegelsen, Changemaker, Youth for Understanding til Misjonsselskapet. Blant hjertesakene hennes er internasjonal politikk, fattigdom og handelspolitikk.

Arbeidsutvalgsmedlem: Ola Eian (ny)

Ola er 21 år og kommer fra Osen i Sør-Trøndelag. Han har vært leder i Grønn Ungdom Nordland, og har i tillegg bakgrunn fra MDG Bodø, MDG Nordland og 4H. Ola fullfører en bachelorgrad i biologi ved Universitetet i Nordland nå i vår, og planlegger deretter å flytte til Ås. Som biolog er Ola særlig opptatt av natur, biologi og økologi, i tillegg til fiske, havbruk og samisk kultur.

Arbeidsutvalgsmedlem: Jens Petter Grini Pedersen (ny)

Jens Petter er 22 år og kommer fra Lørenskog i Akershus. Han har bodd i både Tromsø og Bergen og hadde verv i Grønn Ungdom og MDG begge steder, og i Grønne Studenter i Bergen. Særlig økonomiverva har ofte falt på Jens Petter, som ellers studerer samfunnsøkonomi ved Universitetet i Bergen. I tillegg er han engasjert i spørsmål som har med dyrevern, samferdsel, klima og forbruk å gjøre.

Arbeidsutvalgsmedlem: Andrea Søgnen Tveit (gjenvalg)

Andrea er 24 år og kommer fra Nesodden i Akershus. Hun har sittet i arbeidsutvalget siden våren 2013 og har blant annet vært Grønn Ungdoms representant i Grønt Kvinnenettverk. Ved siden av vervet studerer hun engelsk litteratur ved Universitetet i Oslo. Andrea er opptatt av rettferdighet, både for dyr mennesker og kommende generasjoner.

Arbeidsutvalgsmedlem: Mattis Sørensen Ulvang (gjenvalg)

Mattis er 24 år og kommer fra Tromsø. Han har sittet i arbeidsutvalget siden våren 2014, og har ellers erfaring fra Grønne Studenter. I tillegg har han hatt oppgaver i både Changemaker og et studentlag til Slett U-landsgjelda. Mattis studerer statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og er særlig interessert i finanspolitikk, næringsliv og internasjonale spørsmål.

 

Internasjonalt utvalg

John Slinning Jannesson (internasjonal kontakt)

Marie Storli, 22 år, fra Tromsø (gjenvalg).

Vemund Jernsletten, 20 år, fra Grimstad (ny, men har vært ressursperson siden høsten 2014).

Sarah Olausen, 22 år, fra Bergen (ny).

Lise Mari Lorentzen, 20 år, fra Tromsø (ny).

Miriam Akkouche, 20 år, fra Alta (ny).

 

Valgkomitéen

Hulda Holtvedt, 15 år, fra Oslo (ny).

Geir Storli Jensen, 25 år, fra Lier (ny).

Julia Mellebye Weisethaunet, 20 år, fra Bergen (ny).

Veslemøy Waage, 18 år, fra Oslo (gjenvalg).

Sindre Fjeldstad, 25 år, fra Oslo (ny)

  1. vara: Josefine Haraldsen, 18 år, fra Akershus (ny).
  2. vara: André Jonassen, 17 år, fra Rogaland (ny).

 

Kontrollkomitéen

Leder: Kristin Eriksen, 25 år, fra Nesodden (ny).

Eivind Yrjan Bøe Stamnes, 16 år, fra Tønsberg (ny). *

Balder Bryn Morsund, 17 år, fra Oslo (ny).

Ida Beate Løken, 20 år, fra Førde (ny).

Victor Elias Okpe, 20 år, Trondheim (ny).

Oppdatering (25.02):
Valgkomiteen har utlyst på nytt og fått inn innspill på den siste plassen i kontrollkomiteen og kommer dermed med følgende tilleggsinnstilling på:
Hallvard Surlien, 25 år, fra Kongsberg (ny).

* Fredag 13. februar trekte Eivind Yrjan Bøe Stamnes kandidaturet sitt til kontrollkomiteen. Sidan talet på medlemer i kontrollkomiteen må vera eit oddetal, valte valkomiteen å lysa ut denne plassen på nytt, med sikte på å gjera ei tilleggsinnstilling innan landsmøtet.

2 thoughts on “Valgkomitéens innstilling er klar!

Leave a Reply