Forbrukslån
Casinor.com

Skal disse folka styre Grønn Ungdom? Det avgjør DU på landsmøtet! Bli kjent med de innstilte nedenfor, eler klikk her for å finnet ut hvordan du kan komme deg til landsmøtet.

Les mer!

Ønsker du å stille til noen av vervene under? Send oss en epost!
Valgkomiteen har laget sin innstilling, men alle andre kan fremdeles stille til valg. På denne siden presenterer vi alle kandidater som stiller til verv som skal velges av landsmøtet. 

valgkomiteens innstilling

Valgkomiteen har innstilt på nytt Sentralstyre i Grønn Ungdom. Samtlige medlemmer som stilte til gjenvalg har blitt innstilt på grunnlag av at styret i dag fungerer svært godt på mange plan. I tillegg er det innstilt på tre nye medlemmer som komiteen mener vil være gode tilskudd med sin bakgrunn, geografiske forankring, kunnskap og kapasitet. Det har blitt lagt vekt på å sikre mangfold, representasjon, politisk balanse og valgkampdyktighet i den kommende perioden. Det var flere aktuelle kandidater til vervene i SST og det understrekes at det er rom for å benke på alle plasser.

Valgkomiteen har også innstilt på Internajsonalt utvalg og Kontrollkomite.

presentasjon av kandidatene

Denne presentasjonen tar utgangspunkt i valgkomiteens innstilling (klikk her for enkel PDF-visning), og der andre kandidater ønsker å stille presenteres de sammen med den innstilte til det respektive vervet.

sentralstyret


Guri Barka Martins, generalsekretær (gjenvalg)

Guri er 23 år og kommer fra Jørpeland i Rogaland. Nå bor hun på Bjølsen i Oslo, og studerer til vanlig sosiologi ved UiO. Det siste året har hun vært generalsekretær i Grønn Ungdom, og ønsker å fortsette i dette vervet. Hun har mye ulik erfaring fra Grønn Ungdom, blant annet som fylkesleder i hjemfylket og et utvekslingsprosjekt i samarbeid med Kenya Young Greens. Hennes hjertesaker er mangfolds- og likestillingspolitikk, i tillegg til klima og naturvern. Guri ønsker at Grønn Ungdom skal bli et ungdomsparti der alle får muligheten til å lære om, diskutere og vedta grønn politikk på alle nivåer i organisasjonen. Favorittgrønnsaken er rødbeter.

 

Hulda Holtvedt, talsperson (gjenvalg)

Hulda er 19 år og fra Blindern i Oslo. Nå bor hun på Frogner og bruker det meste av sin tid på Grønn Ungdom. Fra tidlig alder har hun bemerket seg som et klarttalende politisk talent i partiet. For et år siden droppet hun ut av videregående skole for å bli talsperson, et verv hun gjerne fortsetter i. Tidligere har hun vært aktiv som både leder og landsstyrerepresentant for Oslo GU. Visjonen hun er for partiet er at “​Grønn Ungdom skal være klimaets vaktbikkje i samfunnsdebatten og det naturlige førstevalget til ungdom som er opptatt av miljø og rettferdighet.”​ Dessuten har hun et mål om en medlemsmasse på 4000 innen 2021. Hennes hjertesaker er energiomstilling og ruspolitikk. Favorittgrønnsaken er potet, om det er en grønnsak.

 

Teodor Bruu, talsperson (gjenvalg, nytt verv)

Teodor er 24 år og fra Vestre Aker bydel i Oslo. Nå bor han i Gamle Oslo. Han har en bachelor i filosofi fra UiO og holder nå på med master. Hans hjertesaker er klima og dyrevelferd. Han er spesielt engasjert i å redusere dyrs lidelse og lever som veganer. Han har sittet i Sentralstyret i én periode allerede og har utmerket seg som Internasjonal Kontakt ved å lede EU-debatten i organisasjonen. Han er opptatt av at man i organisasjonsarbeidet skal strebe etter en “harmonisk” dialog og mener det mest utfordrende i vår politiske kommunikasjon er å få fram at klimapolitikk handler om liv og død på en sjarmerende måte. Hans visjon for GU er at vi skal “tørre å være oss selv, flytte viktige debatter og være en relevant stemme i norsk politikk, mens vi bygger videre på en bevegelse alle føler seg hjemme i”. Hans yndlingsgrønnsak er søtpotet.

 Øverst fra venstre:

Tobias Stokkeland, sentralstyremedlem (ny)

Tobias er 19 år og kommer fra Grimsmyra i Kristiansand. Han bor der igjen nå, etter å ha
fullført IB i Swaziland. Tobias bringer derfor med seg et spesielt utenlandsperspektiv. Tidligere har han vært talsperson og landsstyrerepresentant for fylkeslaget i Vest-Agder. Han var spesielt aktiv i valgkampen i 2017, på stand og som debattant. Hans hjertesak er et reelt og rask grønt skifte. Yndlingsgrønnsaken er agurk.

 

Margit Fausko, sentralstyremedlem (ny)

Margit er 25 år og fra Hemsedal. Nå tar hun en master i agroøkologi ved NMBU i Ås. Der bor hun i et studentkollektiv på en korngård og lever på den måten tett på landbruket. Hun har tidligere tatt et årsstudium i friluftsliv i Volda og gikk førsteåret på ingeniørfag i fornybar energi ved NTNU i Trondheim. Hun har vært aktiv både i styret i Sør-Trøndelag og i Ås Grønne Studenter. Hennes hjertesak er bærekratig og rettferdig jordbruk

 

Torjus Lunder Bredvold, sentralstyremedlem (gjenvalg, supplert inn i august 2018)

Torjus er 24 år og fra Årnes i Akershus. Han bor nå i Oslo, der han tar master ved Senter for Utvikling og Miljø ved UiO. Tidligere har han studert psykologi og fransk, blant annet i Frankrike. Dessuten har han vært praktikant hos Europabevegelsen. I GU har han sittet i klimautvalget før han ble valgt inn ved suppleringsvalg tidligere i år. Hans hjertesak er KLIMA og hans yndlingsgrønnsak er pommfri.

 

Elisabeth Garlien Udjus, sentralstyremedlem (ny)

Elisabeth er 19 år og fra Søgne, men bor i Oslo. Hun studerer statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Tidligere har hun vært fylkesleder for Vest-Agder i to år og har vært aktiv over lengre tid i et lokallag som fungerer godt. Hennes hjertesak er matsikkerhet og hun har en særlig interesse for grønn skolepolitikk. Favorittgrønnsaken er paprika.


Nederst fra venstre:

Sebastian Teigen Nygård, sentralstyremedlem (gjenvalg)

Sebastian er 21 år og fra Bergen. Der var han aktiv i Hordaland fylkeslag som økonomiansvarlig før han flyttet til Oslo. Han ble valgt til SST i 2016. Sebastian utmerker seg med sitt fagbrev i CNC-maskineri, som gjør at han har erfaringer fra arbeidslivet å trekke på. Nå tar han en bachelor i psykologi ved UiO, med fordypning i organisasjonspsykologi. Han jobber også som personlig assistent. Hans hjertesak er grønn arbeidslivspolitikk. Yndlingsgrønnsaken er tomat, selv om det egentlig er en frukt.

 
Nora Heyerdahl, internasjonal kontakt (gjennvalg, nytt verv)

Nora er 19 år og norsk-tysker, født og oppvokst på Tåsen i Oslo. Nå jobber hun på Aktivitetsskolen og ønsker å bruke mye tid på Grønn Ungdom. Hun har nettopp fullført videregående, men har allerede markert seg på trykk i Morgenbladet og blir trukket fram som en av de i sentralstyret som jobber mest. Hun sitter i nominasjonskomiteen for Oslo
MDG på andre året. Hennes politiske hjertesak er å kutte mest mulig i klimagassutslippene. Yndlingsgrønnsaken er agurk.

 

Rauand Ismail, sentralstyremedlem (gjenvalg)

Rauand er 19 år og fra Akershus, der han tidligere var fylkesleder. Han bor nå på Frogner i Oslo og tar en bachelor i filosofi ved Universitetet i Oslo. Han har sittet i sentralstyret i et år og har utmerket seg ved å bygge opp kunnskap på skattepolitikk. Han jobber som frilansjournalist og skriver bokanmeldelser. Han lever som veganer, tenker gjerne på organisasjonen når han jogger og tror på GUs urbane profil. Det har ikke lyktes valgkomiteen å innhente informasjon om Rauands favorittgrønnsak.

 
Miriam Langmoen, sentralstyremedlem (gjenvalg)

Miriam er 24 år og følger profesjonsstudiet i medisin ved Universitetet i Oslo. Tidligere har hun studert økonomi i USA gjennom fire år. Hennes hjertesak er transpersoners rett til helsehjelp. Hun er altså opptatt av helse- og sosialpolitikk samt likestillingspolitikk, og hun har spesialkompetanse i regnbuepolitikk. I sentralstyret spiller hun gjerne djevelens advokat. Hennes yndlingsgrønnsak er squash.

internasjonalt utvalg

Nora Jungeilges Heyerdahl (internasjonal kontakt) (ny)

Se tekst under innstilte til sentralstyret. Nora utmerkte seg som kandidat til leder av Internasjonalt Utvalg på grunn av hennes tilknytning til Europa og kjennskap til den internasjonale grønne bevegelsen.

Oda Sofie Pettersen (medlem) (gjenvalg)

Oda er 18 år og fra Søgne i Agder, der hun bor. Hun regner med å dra inn til Oslo for å delta på IU-møter. Nå har hun friår og øver nå på SATs for å komme inn på høyere utdanning innen Internasjonale Relasjoner neste høst. Hun er nå leder i Agder fylkeslag og har lenge hatt ulike roller her. Hennes hjertesak er klimaansvar på tvers av landegrenser og Norges ansvar overfor andre land som rammes hardere klimaendringer enn oss. Favorittgrønnsaken er sellerirot eller gulrot, men det er litt vanskelig å bestemme seg.

Charlotte Borgen Bilden (medlem) (gjenvalg)

Charlotte er 20 år og fra Sande, men nå bor hun i Oslo. Hun har en bachelor i japansk og en spesiell interesse for utenrikspolitikk. I IU er hun opptatt av å ta initativ. Hennes mål i denne perioden er å fremme innstilling på talspersoner i FYEG i samarbeid med det svenske Miljöpartiet. Dessuten er hun interessert i å reise for å knytte bånd med Europa og resten av verden. Hennes favorittgrønnsak er daikon.

Marthe Sponberg (medlem) (ny)

Marthe er 21 år og fra Drøbak. Der bor hun fortsatt, men studerer Miljø- og Utviklingsstudier ved NMBU i Ås. Hun er aktiv i SAIH og har tidligere vært vara til Internasjonalt Utvalg i GU. Hun meldte seg inn i Grønn Ungdom i 2015 og har vært med som blant annet sekretær for Akershus fylkeslag. Hennes hjertesak er miljøspørsmålet og urettferdigheten i at konkvensene av klimaendringene rammer de som har bidratt minst. Brokkoli er hennes favorittgrønnsak.

Kontrollkomiteen

Jens Petter Grini Pedersen (leder) (gjenvalg)

25 år fra Lørenskog, men bor i Bergen.​ ​Jens Petter er en pliktoppfyllende, ryddig og pertentlig type, med et hode for sirlig argumentasjon og et hjerte for konsistente og formålstjenlige vedtekter. Han har erfaring fra Sentralstyret i GU, fra Grønne Studenter og fra MDG, og har utført sine plikter som leder i kontrollkomiteen med behørig glans. Vi er glade for at han tar gjenvalg.

Jon Fartein Lygre Hoel (gjenvalg)

24 år og fra Bergen, men bor i Vågsøy. Jon er en ryddig og ordentlig fyr, som til daglig jobber som arealplanlegger i Vågsøy kommune. Han har bred erfaring fra både GU, Grønne Studenter og MDG. Han har utført sine plikter i kontrollkomiteen på en god måte, og vi er glade for at han tar gjenvalg.

Adrian Leander Skagen (ny)

18 år og fra Trondheim. Adrian drømmer om å bli jurist, og har en forkjærlighet for lovtekster, styringsdokumenter og vedtekter – og for at ting går ordentlig for seg. Vi tror Adrian har både kapasiteten og motivasjonen som skal til for å bidra positivt i kontrollkomiteen.

Anne Nijdam (ny)

18 år og fra Stavanger. Anne har hatt flere verv på ulike nivåer i Grønn Ungdom, og har selv erfaring med å sende inn spørsmål til kontrollkomiteen – noe som har gitt henne verdifull innsikt i hvordan prosessen ser ut for medlemmer. I tillegg til å være dyktig og engasjert, er hun motivert til å drive med organisasjonsutvikling, og har sansen for saklige argumenter. Anne vil kunne styrke kontrollkomiteen ytterligere.

Leave a Reply