Forbrukslån
Casinor.com

Valgkampnekt er vårt eneste håp, AUF!

– AUF bør nekte å drive valgkamp for Arbeiderpartiet etter dagens oljevedtak, mener Anna Kvam, talsperson i Grønn Ungdom.

At Arbeiderpartiet nå ønsker oljeindustrien velkommen til Lofoten, Vesterålen og Senja, er gambling av penger vi kunne brukt på grønne arbeidsplasser og gambling med klodens klima.

– Skal vi redde Lofoten, Vesterålen og Senja fra oljevirksomhet, kan ikke AUF lenger oppfordre folk til å stemme Arbeiderpartiet.


AUF må stille makt bak kravene, mener Grønn Ungdoms talspersoner Ola Eian og Anna Kvam.

– Dersom AUF vil beholde sin klimatroverdighet, bør de etter dagens vedtak nekte å drive valgkamp for klimaversting Arbeiderpartiet. Klimakrisa løses ikke ved mer olje og gassproduksjon, mener talsperson Ola Eian.

Grønn Ungdom mener AUF bør gjøre slik som i 2005, da de nektet å drive valgkamp for Ap om de ikke innførte gratis skolebøker. Å løse vår tids største utfordring bør være minst like viktig, og kravene bør derfor være minst like sterke.

– Togradersmålet krever at 80 prosent av kjente fossilreserver og all olje og gass i nordområdene ikke kan utvinnes. Arbeiderpartiet har i dag vist at de ignorerer Norges forpliktelser i Parisavtalen. Vi forventer at AUF sitt klimaengasjement er så stort at det nå bli umulig å drive valgkamp med god samvittighet for oljeavhengige Ap.

Grønn Ungdom mener Arbeiderpartiet fremdeles er et grått og fossilt parti.

– Kampen mot klimakrisen er vår tids største solidaritetskamp for mennesker i hele verden. Noe av det mest åpenbare ungdomspolitikere kan gjøre for å sikre sin egen fremtid, er ikke å drive valgkamp for de som ødelegger den, avslutter talsperson Anna Kvam.

 

 

 

Leave a Reply