Forbrukslån
Casinor.com

Valgkamp for et grønnere Sverige

Denne helgen har et tyvetalls norske grønne, de fleste fra Grønn Ungdom, reist over grensen for å hjelpe svenske Grön Ungdom og Miljöpartiet de gröna inn i regjering.

Vi har vært med i sykkeldemonstrasjon for rushtidsavgift, stått på stand til langt på natt og delt ut valgsedler ved stemmelokalene. Søndag kveld blir det valgvake, og forhåpentligvis fest ut i de små morgentimer.

Talsperson Lage Nøst og arbeidsutvalgsmedlem Mattis Ulvang sykler for grønn regjering.
Talsperson Lage Nøst og arbeidsutvalgsmedlem Mattis Ulvang sykler for grønn regjering.

– Det er utrolig gøy og lærerikt å være med på den svenske valgkampen! Miljöpartiet er mye større enn De Grønne hjemme i Norge, og jeg har fått mye inspirasjon og mange idéer til vår valgkamp neste år. Jätteroligt! sier turdeltaker Guri Barka Martins, som har drevet kampanje i Göteborg siden fredag. Hun vil ta med seg erfaringene hjem:

– Jeg tror MDG har mye å lære av MP sin likestillingspolitikk. De snakker om likestilling og feminisme på en helt annen måte enn vi gjør, og jeg tror dette er en viktig del av grønn politikk. Dessuten har de sykt mye kult valgkampsmateriale, som for eksempel “vindsnurror”!

De svenske grønne går til valg på “en varmere politikk, ikke varmere klima”, og fokuserer mye på antirasisme, menneskeverd og likestilling. De lover at Sverige skal bli best i Europa på miljø- og klimapolitikk, med 100 % fornybar energi, lynkjappe tog og ingen nye, statlig eide kullkraftverk.

Valglokalene stenger kl. 20.00 søndag 14. september.

Leave a Reply