Forbrukslån
Casinor.com

– Unge må kreve nytt klimaforlik

– Ungdomspartiene må presse frem et mer ambisiøst klimaforlik. Vi kan ikke la de voksne politikerne forsinke klimahandling mer, når oppvoksende generasjoner må ta regninga, uttalte talsperson i Grønn Ungdom Lage Nøst, under en debatt på Arendalsuka onsdag ettermiddag.

Tirsdag morgen la Kirkens Nødhjelp fram en omfattende rapport som viser at Norge må kutte utslipp tolv ganger så store som størrelsen på vår befolkning skulle tilsi. I rapporten anslås det at Norge må tidoble kuttmålene sine fram mot 2020. Klima og miljøminister Tine Sundtoft responderte på ved å uttalte at klimaforliket skal forsterkes. Nøst mener det er på høy tid at slike ord blir til handling, og at uttalelsen konkretiseres:

– Klimaforliket Sundtoft messer at hun vil “forsterke” er ikke verdt papiret det er skrevet på, og innebærer knapt 6 % utslippskutt. Målet bør være 50 % utslippskutt i Norge innen 2030. Dette vil være vår rettferdige andel av en ambisiøs global klimainnsats.

En undersøkelse gjort av energiogklima.no denne våren viser at et stort flertall av norske ungdommer er oppriktig bekymret for klimautfordringa. Nøst oppfordrer alle ungdomspartiene til å ta sin generasjon på alvor:

– Jeg håper ungdomspartiene vil være med og gjøre felles front for høyere ambisjoner i klimakampen, for den er også en generasjonskamp. Et nytt klimaforlik må være ungdommens klimaforlik, og ungdom må presse på for å realisere det.

Leave a Reply