Forbrukslån
Casinor.com

Talspersoner for en dag

Da klokka var 09.00 var det oppmøte på Miljøpartiet de Grønne sitt kontor. Det var to ungdommer som skulle tilbringe dagen her for å være talspersoner i Grønn Ungdom for en dag og tjene penger til Operasjons Dagsverk.

Pengene skulle gå til skoler i Mexico, Guatemala og Honduras for å oppløse gjeng-miljøer og vold. De to som møtte opp var Kawsar Hirsi og Thea Henriksen. Temaet for dagen var pels, så de startet med å skrive ned noen argumenter mot pelsoppdrett i Norge.

– I tillegg skulle vi se om vi klarte å komme på noen bra slagord, men det var veldig vanskelig, sier Kawsar. Deretter begynte Thea å skrive en informasjonstekst om den forferdelige Canada Goose-oppdretten, mens Kawsar skrev om OD-dagen; hva er OD og hva er meningen med OD.

Tiden gikk fort, men mye ble gjort. De satte seg mer inn i pelsoppdrett og diskuterte hverandres arbeid.

-Et av slagordene som kom opp litt senere var et liv i bur er et liv i tortur, men det var det ikke vi som fant opp, sier Thea. -Det er noe som pleier å bli ropt av de som går i fakkeltog mot pels. De jobbet med forberedelser til NOAHs fakkeltog som er 9. november, ved å gå ut en times tid og dele ut flyers. -Vi lagde også en oversikt over hvilke byer i landet det årlige fakkeltoget mot pels skulle være.

Jentene syns at dagen her hos Grønn Ungdom var veldig spennende. De fikk også møte begge lederne i MDG, Hanna Marcussen og Harald Nissen.

Nettsaken er skrevet av Kawsar og Thea selv, som en del av arbeidsdagen.

Leave a Reply