Forbrukslån
Casinor.com

– Sirkusforestilling

– Klimatoppmøtet i Warszawa har bragt oss et skritt tilbake i klimakampen, sier Hallvard Surlien, talsperson i Grønn Ungdom, som har fulgt møtet i Warszawa.

Da klimatoppmøtet i Warszawa ble avsluttet lørdag etter flere timer på overtid, endte det endelige kompromisset med å legge hindringer i veien mot det avgjørende klimatoppmøtet i Paris i 2015. Det ble bestemt at landene i stedet for å komme med forpliktelser i en ny avtale, skal komme med frivillige bidrag.

Surlien er svært skuffet over at ambisjonsnivået er svekket.

– Det uthuler en ny avtale og er et klart tilbakeskritt i klimakampen når landene bare trenger å bidra så mye de har lyst. Nå må hvert enkelt land dra hjem og spørre seg: tar vi egentlig klimakrisen på alvor? Hvis de gjør det, må de komme tilbake til møtet i Peru neste år, med vesentlig høyere ambisjoner. Vi kan ikke kompromisse oss bort fra løsningen på klimakrisa. Til det er konsekvensene for katastrofale, sier han.

Møtet i Polen har mottatt kritikk fra flere holdt, og torsdag forlot over 800 representanter fra sivilsamfunnet møtet i protest mot manglende handling. Surlien mener møtet i verste fall kan undergrave legitimiteten til FN-prosessen.

– Møtet har minnet mer om en sirkusforestilling enn et klimatoppmøte. Det polske vertskapet har vært mest opptatt av å fremme kullindustrien og land som Japan og Australia har droppet sine klimaforpliktelser. Ikke bare er det et svik mot Filippinene og de som rammes hardest av klimaendringer – det undergraver også legitimiteten til FN-prosessen, som er eneste mulighet vi har til å få en global avtale, sier han.

Leave a Reply