Forbrukslån
Casinor.com

– Russisk rulett med vår framtidige velferd

 – Med dette budsjettet er Norge på vei mot et kaldere samfunn enn noen gang før, på en stadig varmere klode, sier Hallvard Surlien, talsperson i Grønn Ungdom.

Regjeringen la i dag fram sitt første statsbudsjett, der de legger opp til å bruke 4 milliarder kroner mer i oljepenger enn Stoltenberg 2-regjeringen. De øker også bevilgningene til Oljedirektoratet og Petoro.

– Regjeringen fortsetter å spille russisk rulett med vår framtidige velferd, ved å blåse opp oljebobla som om den aldri kunne sprekke. Men det gjør den, om vi ikke snart bruker mindre oljepenger og reduserer investeringene i oljebransjen, sier Surlien.

– Mantraet er ”økt vekst” og ”generasjonsperspektiv”, men kloden vokser ikke og fremtidige generasjoner kan ikke leve av penger om vi tapper naturen for ressurser, fortsetter han.

I budsjettet gir regjeringen 8 milliarder i ”vekstfremmende” skattelette, men øker bevilgningene til tvangsreturnering av asylsøkere og kutter i bevilgningene til 500 syriske kvoteflyktninger.

– Det er et paradoks at regjeringen feirer dagens kjennelse fra Oslo Tingrett, som har bestemt at Neda får komme tilbake til Norge, med å bevilge mer penger til tvangsreturnering av asylsøkere

– Regjeringens beskjed til 500 torturofre og krigstraumatiserte i Syria er altså at de må klare seg selv, fordi de rikeste i Norge skal få litt mer penger i lommeboka. Med dette budsjettet er Norge på vei mot et kaldere samfunn enn noen gang før, på en stadig varmere klode, avslutter Surlien.

Leave a Reply