Forbrukslån
Casinor.com

Rekordstort landsmøte i Grønn Ungdom

I helga hadde Grønn Ungdom Landsmøte på Nordseter skole i Oslo. 75 delegater utgjorde til sammen Grønn Ungdoms største Landsmøte noensinne.  Det ble vedtatt arbeidsplan for kommende år, landsstyrets forslag til skolepolitisk plattform ble behandlet og tema for neste års politiske kampanje bestemt. Gjenvalgte talsperson Lage Nøst er godt fornøyd etter en intens helg:

Dette har vært flotte dager sammen med dyktige og engasjerte medlemmer av Grønn Ungdom, sier Nøst.

Det ble en hard kamp om hvorvidt “Plast i havet” eller “Matsvinn” skulle bli neste års kampanjetema. Sistnevnte vant en knepen seier.

-Jeg ser fram til å ta fatt på forberedelsene. I Norge kastes det over 300 000 tonn spiselig mat i året. Det er et kjempesløseri som vi ikke har råd til hvis vi vil skape et bærekraftig samfunn.

Landsmøtet vedtok at skolering og medlemspleie skal være organisasjonens hovedsatsninger i året som kommer. En gruppe i Arbeidsutvalget er allerede godt i gang med å utarbeide Grønn Ungdoms skoleringsprogram “Drivhuset”. Første og andre nivå ventes ferdig utarbeidet i 2016. Talsperson Anna Kvam gleder seg:

-I året som kommer skal vi bygge politiske og organisatoriske muskler som gjør oss klare for stortingsvalgkampen i 2017. “Drivhuset” blir et viktig ledd i de forberedelsene, sier hun.

Landsmøtet vedtok også fire politiske uttalelser, blant annetat etikk skal være førende for Oljefondets investeringer, at dagens eksamensordning fjernes til fordel for mappevurdering og at dataspill anerkjennes som kulturuttrykk.

De ferdige resolusjonene kan du snart lese på Grønn Ungdom sine nettsider.

Møtet ble avsluttet med valg av sentrale organer. Begge talspersonene og generalsekretær ble gjenvalgt sammen med store deler av Arbeidsutvalget. Mangeårig arbeidsutvalgsmedlem Andrea Søgnen Tveit ble takket av. Teodor Bruu (21) fra Oslo ble valg inn som nytt medlem av arbeidsutvalget.

 

Leave a Reply