Forbrukslån
Casinor.com

Regnskogelever i demonstrasjon mot Repsol

Onsdag arrangerte Regnskoglinja ved Sund Folkehøgskole demonstrasjon utenfor Stortinget. Elevene kom med krav om at Statens Pensjonsfonds investeringer i det spanske oljeselskapet Repsol må trekkes. Repsol driver oljeutvinning i Amazonas, og elevene ved Sund har selv besøkt områdene og dokumentert hvordan utvinningsarbeidet påvirker økosystemet.

I spissen for demonstrasjonen sto flere medlemmer av Grønn Ungdom, blant annet Maria Refsland. Hun er klar på at investeringene i Repsol er fullstendig uakseptable:

-Det er helt utrolig at vi fortsatt investerer i Repsol. Dette er et selskap som vi vet driver med miljøkriminalitet og menneskerettighetsbrudd. Hva er vitsen med etiske regler om de ikke følges? Vi demonstrerer i dag for et etisk oljefond, som følger sine egne retningslinjer.”

Oljeselskapet møter fra flere hold massiv kritikk for å sette hensynet til natur, artsmangfold og menneskerettigheter fullstendig tilside i sin jakt på nye oljereserver. Norge er involvert i denne virksomheten gjennom pensjonsfondets investeringer i selskapet, som til sammen teller 2,47 milliarder kroner. Det er ikke mer enn to uker siden regjeringa uttalte at pensjonsfondet skal bli grønnere. Refsland er klar på hvor man kan begynne;

-Egentlig burde oljefondet selvsagt trekke seg ut av all fossil energi, men det skjer ikke over natten, desverre. Det man kan begynne med er å trekke seg ut av selskaper som Repsol; verstingene. Det ville vært en bra begynnelse, som kan få ballen til å rulle.”

Her kan du lese mer om Maria og resten av Sund-elevenes tur til peruansk Amazonas.

 

Leave a Reply