Forbrukslån
Casinor.com

– Regjeringen legger glasuren på den oljesvarte kaka

– Med dette budsjettet legger regjeringen glasuren på den oljesvarte kaka de har kokt sammen de siste åtte årene, sier Hallvard Surlien, talsperson i Grønn Ungdom.

Finansminister Sigbjørn Johnsen la i dag fram den avtroppende regjeringas forslag til statsbudsjett for 2014. Grønn Ungdom mener budsjettet er nok en utsettelse på jobben med å gjøre Norge bærekraftig.

– Det er ikke mange uker siden klimaforskerne i FN understreket at vi trenger å handle nå. Årets statsbudsjett burde vært en grønn omstillingspakke til et bærekraftig samfunn. I stedet tar regjeringen avskjed ved å nok en gang trykke på snooze-knappen i klimaspørsmålet, sier Surlien.

I budsjettet bruker regjeringen 54 milliarder kroner mindre i oljepenger enn det handlingsregelen tilsier. Samtidig øker bevilgningene til petroleumssektoren i statsbudsjettet med 2 milliarder fra i fjor, til 30 milliarder kroner.

– Det hjelper lite at regjeringen bruker mindre oljepenger når de fortsetter å investere mer i oljevirksomheten. Det fører til at Norge det neste året vil bli enda mer oljeavhengig, i en tid der klimakrisen brenner rundt øra på oss, sier Surlien.

Regjeringen øker bevilgningene til jernbane med 4,2 milliarder kroner. Det betyr at det vil bli brukt 18,7 milliarder kroner på jernbane og 22,7 milliarder kroner på vei i året som kommer.

– Det er positivt at regjeringen bruker mer penger på jernbane, men klimaeffekten går ut med vaskevannet når de fortsatt bruker så mye penger på vei. Skal vi få til den grønne samferdselsrevolusjonen som trengs, må det prioriteres langt bedre, sier Surlien.

Leave a Reply