Forbrukslån
Casinor.com

– Norsk asylpolitikk er inhuman

Mandag fikk Neda Ibrahim og hennes familie nok et avslag fra Utlendingsnemnda. Dette vedtaket fattes i strid med Oslo Tingretts dom 8 november. – Det er sjokkerende at Utlendingsnemnda gir familien nok et avslag. Inhumaniteten i norsk asylpolitikk understrekes nok en gang, sier Grønn Ungdoms talsperson Hallvard Surlien.

Etter å ha ventet i fem måneder konkluderte Oslo Tingrett med at Ibrahim-familien skulle få returnere. Dommen i Oslo Tingrett slo fast at norsk asylpolitikk er rettstridig. At Utlendingsnemnda fatter nok et negativt vedtak, og dette i strid med tingrettens dom er fullstendig utenfor normal praksis.

Det er ikke mer enn et halvt år siden Neda og hennes familie som har vært i Norge i ti år, fikk livet snudd på hodet da de ble satt på første fly og kastet ut i en usikker fremtid.

– Allerede da syntes det paradoksalt at et av verdens rikeste land, med fantastisk infrastruktur sammenlignet med Jordan, ikke skulle kunne la våre egne barn våre få bo her. Når en i tillegg vet at tusenvis av syriske flyktninger daglig ankommer Jordan, blir realiteten i vedtaket enda verre, fortsetter Surlien.

Reaksjonene var kraftige da norske myndigheter rettferdiggjorde dette vedtaket ved å vise til innvandringsregulerende hensyn. Neda-saken var allerede i mai bare et av mange eksempler på hvordan norsk asylpolitikk gir utslag for våre aller skjøreste.

-Familien Ibrahim fikk et lite håp som varte i tre uker. Når Utlendingsnemnda igjen slukker dette, og lar de såkalte innvandringsregulerende hensyn gå på bekostning av barns beste vitner om at norsk asylpolitikk er preget av et forkastelig menneskesyn, avslutter Surlien.

 

Leave a Reply