Forbrukslån
Casinor.com

— Norge må trappe opp til 10.000 flyktninger fra Syria

Denne ettermiddagen ble det klart at et stortingsflertall vil ta imot 8000 syriske flyktninger i løpet av de neste tre årene. Miljøpartiet De Grønne, Høyre, Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre og Senterpartiet stiller seg bak avtalen.

Grønn Ungdom er glad for at Norge nå kan begynne å hjelpe mennesker umiddelbart, men mener avtalen representerer et absolutt minstemål. Talsperson Lage Nøst forventer opptrapping neste år:

— Grønn Ungdom mener at Norge må ta imot 10.000 syriske flyktninger. Akkurat nå er likevel det viktigste at vi kan gi tusenvis hjelp så fort som mulig, sier han.

I mai støttet Grønn Ungdoms delegasjon Miljøpartiet De Grønnes landsmøtevedtak om å ta imot 10.000 syriske flyktninger fordelt på to år. Etter dette har Rasmus Hansson forhandlet med de andre stortingspartiene for å raskest mulig komme til en enighet om mottak av flere flyktninger, samt bistand til Syria og landets nærområder.

Talsperson Anna Kvam mener det er viktig at flertallet på Stortinget holder liv i ambisjonen om å ta imot flere flyktninger fra Syria:

— Denne avtalen skal evalueres i 2016. Da forventer vi at De Grønne presser på for at antallet kvoteflyktninger økes i tråd med den ekstraordinære situasjonen og FNs høykomissærs anbefalinger, sier Kvam.

Leave a Reply