Forbrukslån
Casinor.com

– Norge bør utsette Datalagringsdirektivet

Grønn Ungdom, Miljøpartiet De Grønnes ungdomsparti, er svært skuffet over gårsdagens utspill fra PST om at de ønsker å overvåke debattsider på nett innenfor Datalagringsdirektivet.

Forslaget innebærer at nettsteder der man kan komme med kommentarer og innlegg, blir pliktig å lagre IP-adressen og når innlegget ble lagt ut.

– Dette forslaget understreker bare at Høyre og Arbeiderpartiet ikke ante hva de gjorde, da de ønsket å innføre Datalagringsdirektivet. Direktivet trår over en farlig grense når det kommer til personvern, og uskyldige mennesker er de som først og fremst blir rammet. Derfor skulle dette aldri vært innført, sier Hallvard Surlien, talsmann for Grønn Ungdom.

EU-kommisjonen arbeider for tiden med en gjennomgang av direktivet, etter stor misnøye blant flere EU-land. Island har varslet at de vil avvente med å innføre direktivet, til denne revisjonen er ferdig. Grønn Ungdom mener nå Norge bør gjøre det samme.

– Det er i dag alt for mange uklarheter og potensielt store negative konsekvenser knyttet til direktivet. Norge bør derfor avvente til revisjonen i EU er ferdig, og da vurdere saken på nytt, mener Surlien.

One thought on “– Norge bør utsette Datalagringsdirektivet

Leave a Reply