Forbrukslån
Casinor.com

Miljøpartiet De Grønne forbi Rødt på meningsmåling

I Respons’ meningsmåling publisert i dagens Aftenposten får Miljøpartiet De Grønne en oppslutning på 1,2%. Med det er MDG det største partiet utenfor Stortinget.

– Man skal selvsagt være forsiktig med å lese for mye ut av meningsmålinger, sier talskvinne Hanna E. Marcussen. – Men de siste årene har vi opplevd stor medlemsvekst, og i løpet av de siste månedene har vi fått en rekke nye lokallag. Dette resultatet gir oss enda mer motivasjon til å arbeide videre.

Hun beskriver et arbeid i motbakke: – Det er klart at det utfordrende å jobbe i et lite parti. Vi har ikke hatt klippekort i mediene, og vi har ofte blitt oversett, for eksempel i avisenes valgomater før stortingsvalget. Vi har imidlertid hentet inspirasjon fra våre politiske allierte, blant annet svenske Miljöpartiet De Gröna. Deres resultater har overbevist oss om at det er mulig å bygge opp et grønt alternativ også i norsk politikk.

Marcussen er ellers godt fornøyd med å ha passert Rødt på meningsmålingen.

– Jeg er overbevist om at Norge har mer bruk for et grønt parti enn for et marxistisk parti på Stortinget, sier hun. – Dette resultatet er et oppløftende resultat å ta med seg videre frem mot lokalvalget.

Rødt har for øvrig en egen søyle på meningsmålingen, noe Miljøpartiet De Grønne fremdeles ikke har fått. – Det er selvsagt synd, sier Marcussen. – Men vi har tenkt til å fortsette arbeidet vårt, og sørge for at det blir åpenbart at vi fortjener søylen.

Målingen i Aftenposten er dessverre ikke publisert på nett.

Leave a Reply