Forbrukslån
Casinor.com

– Må sette miljø først

– Erna og Siv må vise at de vil føre en klimapolitikk som samsvarer med vitenskapen, i stedet for å fullføre generasjonssviket de rødgrønne la opp til, sier Hallvard Surlien, talsperson i Grønn Ungdom.

I dag ble det klart at Høyre og Fremskrittspartiet er enige om å styre landet sammen de neste fire årene. Grønn Ungdom er tydelig i sine krav til den nye regjeringen.

– Erna Solberg uttalte selv bekymring for den norske oljeavhengigheten i valgkampen, samtidig viser den siste rapporten fra FNs klimapanel at vi må handle nå for å løse klimaproblemet. Erna må gjøre det alle, inkludert henne selv, ser at hun må: ta et oppgjør med den forurensende oljeindustrien, sier Surlien.

Høyre og Fremskrittspartiet lovte i valgkampen mellom 25-100 milliarder kroner i skattelette. Grønn Ungdom advarer mot å gjennomføre denne politikken.

– Vi har ikke råd til å senke skattene, når vi vet at klimaproblemet vil senke land som Maldivene. Det er både usosialt og miljøfiendtlig dersom de rikeste menneskene i Norge skal sitte igjen med penger staten trenger å bruke på en bærekraftig omstilling, sier Surlien.

Han mener i stedet den nye regjeringen må gjennomføre en grønn skattereform, og trekker fram den statlige utredningen ”Grønne skatter – en politikk for bedre miljø og økt sysselsetting” fra 1996.

– Denne har ligget i en skuff og støvet ned alt for lenge. Nå må vi ta den i bruk, for å hindre at den sendes på museum. Det har verken vi eller klimaet råd til, avslutter han

Leave a Reply