Forbrukslån
Casinor.com

– Lund misbruker tillitten

– Helge Lund og Statoil-ledelsen misbruker tillitten som forvalter av våre felles ressurser. De handler mot samfunnets beste, mener Hallvard Surlien, talsperson i Grønn Ungdom.

På Politisk kvarter på NRK i dag tidlig sa direktør i Statoil, Helge Lund, at oljeindustrien må få fortløpende tilgang på nye områder å bore i fremover. Grønn Ungdom mener Lund og Statoil-ledelsen misbruker den tillitten de har fått som forvalter av ressursene på norsk sokkel.

– Statoil har et ansvar for å forvalte disse ressursene til samfunnets beste. Det krever at man må å tilpasse seg de utfordringene verden står overfor, sier Surlien. Han mener Statoil har feilet når de fortsetter å satse ensporet på fossil energi.

 – I stedet for å utnytte all kompetansen i selskapet til å bli best på fornybar energi, durer de videre på oljesporet. Det får store konsekvenser for både verdens klima og norsk økonomi, sier Surlien.

Ifølge Lund viser alle “seriøse” analyser at oljeforbruket i verden vil øke i lang tid framover.

Surlien mener Lund følger feil analyser. Han viser til anbefalingene fra Det internasjonale energibyrået som sier at tre fjerdedeler av alle fossile ressurser må bli liggende om vi skal unngå alvorlige klimaendringer

– I stedet for å stole blindt på økonomene som kun tenker kortsiktig økonomisk gevinst, bør Lund høre på hva klimaforskerne sier. Når man driver virksomhet basert på naturressurser må man også ta hensyn til dem. Det gjør ikke Lund, sier Surlien.

 

Leave a Reply