Forbrukslån
Casinor.com

Landsstyret: – Nei til fraværsgrense

Denne helga, 19. – 21. juni, hadde Grønn Ungdoms landsstyre møte i Oslo. Landsstyret gikk inn for å ville åpne for eggdonasjon, og vedtok ny skolepolitikk til valgkampen.

Blant tiltakene i den nye skolepolitiske plattformen er et tydelig nei til fraværsgrense. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil innføre en nasjonal fraværsgrense på ti prosent fra neste år. Vår talsperson Anna Kvam mener kompetanse i faget, ikke fraværstimer, skal avgjøre elevers karakter:

Kunnskapsministeren greier ikke å se den enkelte elev, men tror alle som ikke møter på skolen er “skulkere”. Fraværsgrense skjærer alle over én kam, men årsakene til fravær er sammensatte, sier hun.

Mobbing, psykiske vansker og uforutsett turbulens i familie- og livssituasjon er ikke alltid lett å dokumentere. Med regjeringens politikk risikerer kompetente elever å ikke få karakter på grunn av et stivt og virkelighetsfjernt regelverk, og vi risikerer at flere dropper ut.

Grønn Ungdoms skolepolitiske plattform 2015 fokuserer på følgende hovedområder: Fysisk og psykisk velvære og kamp mot mobbing, at læreren skal få mer tid til elevene, praktiske fag og kreativitet, gode vilkår for minoritetsspråklige elever, lekser og elevrettigheter.

Landsstyret vedtok også å oppheve forbudet mot eggdonasjon. Moderpartiet, Miljøpartiet De Grønne, har programfestet at de vil “si nei til offentlig tilbud om eggdonasjon”.  Grønn Ungdom mener par skal kunne benytte seg av eggdonasjon, også i kombinasjon med sæddonasjon.

Vi ser ingen grunn til at eggdonasjon, hvis det blir lovlig, skal forbeholdes heterofile par, sier talsperson Lage Nøst.

Et lesbisk par har minst like gode forutsetninger for å gi et barn kjærlighet, omsorg og trygge rammer for oppveksten som i andre familiekonstellasjoner, mener han.

Som bioteknologirådet mener Grønn Ungdoms landsstyre at det skal settes en øvre aldersgrense på 45 år for mottakere av eggdonasjon. Lege skal skjønnsmessig kunne senke denne. Det skal også gjøres en vurdering av parets egnethet til å være foresatte for et barn, som ved adopsjon.

Leave a Reply