Forbrukslån
Casinor.com

La olja ligge!

Grønn Ungdom oppfordrer Regjeringen til å ta grep for å snu dagens utvikling, der den enormt raske utvinningstakten på norsk sokkel og samtidig stor offentlig bruk av oljefondet fører til sterkt press på norsk økonomi.

Skiftende regjeringer har på ti år brukt nesten tre ganger så mye oljepenger som avkastningen av Oljefondet, skriver Aftenposten torsdag.

– At oljefondet attpåtil taper penger på sine investeringer, er en forutsigbar konsekvens av at verdens oljeproduksjon når toppen, slik at den høye oljeprisen utløser krise etter krise på verdens børser, mener Hallvard Surlien, talsmann for Grønn Ungdom.

Tirsdag bestemte solcelleprodusenten REC å legge ned 400 arbeidsplasser i Glomfjord, mens Statoil onsdag åpnet nye driftsfelt i Harstad. Grønn Ungdom er bekymret for utviklingen i norsk næringsliv. 

– For å gjøre plass til fremtidsnæringer som fornybar energi er vi nødt til å skru ned utvinningstakten og la mer av olja ligge. Alle nye, selvstendige oljefunn bør derfor settes på vent de neste 20 årene, fastslår Surlien.

Leave a Reply