Forbrukslån
Casinor.com

– Kunnskapsløst om naturmangfold av Slagsvold Vedum

Grønn Ungdom reagerer sterkt på landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedums siste utspill i rovdyrdebatten.

Vedum uttalte i dagens Nationen at han vil utrydde ulvestammen i Norge. Ifølge Vedum har vi ingen forpliktelse til å beholde denne, fordi den ikke er “særegen norsk-svensk”.

– Slagsvold Vedum lyver når han sier at vi ikke har noen internasjonale forpliktelser om å ta vare på ulven. Norge skrev under på Bernkonvensjonen i 1986, der vi forplikter oss til å frede og sikre leveområdene til 700 arter, deriblant ulv, sier Ida Karina Kann, nasjonal talskvinne for Grønn Ungdom. – Ulv, uavhengig av dens opprinnelse, er en truet art vi må ta vare på der den lever i dag.

Vedum Slagsvold foreslår at man kunne spare inn penger på ulveforvaltningen, og heller bruke de på å redde fjellrev.

Rovdyr har en viktig rolle i de naturlige økosystemene. De regulerer både byttedyrbestandene og de andre rovdyrbestandene, og har dermed også en indirekte effekt på biologien nedover i økosystemet. Å fjerne rovdyr fra økosystemer kan føre med seg store endringer som det er vanskelig å forutsi hvordan vil slå ut.

– Ulven påvirker fjellrevbestanden indirekte. Fjellreven er svak i konkurranse med rødrev. Med en liten ulvestamme i Norge, har rødrevbestandene økt i antall. Det er skremmende at vi har en landbruksminister som ikke forstår så elementære økologiske prinsipper, fortsetter Kann.

Grønn Ungdom krever også at bestandsmålene for alle rovdyr økes til vesentlige høyere tall i påvente av nytt rovdyrforlik. Vi mener et nytt rovdyrforlik må følge opp kravene i både Naturmangfoldslova og Bernkonvesjonen.

4 thoughts on “– Kunnskapsløst om naturmangfold av Slagsvold Vedum

 1. Jeg er enig med dere i Grønn ungdom:

  Det er kunnskapsløst av landbruksministeren å foreslå
  utrydding av ulven. Norsk natur trenger ulv. Ingen andre arter kan
  erstatte den. Ulven sørger for balanse mellom artene.  Og der det er mye ulv, blir det stort
  biologisk mangfold. Flertallet i befolkningen vil ha ulv, og gjennom
  Bernkonvensjonen er vi forpliktet til å ta vare på den. Stå på! Vi trenger flere ulver i Norge, og ulvesonen må utvides.

   

 2. Kanskje dere skulle ta på dere en gjeterjobb i sommer?Sammen med de gjeterne som er på jobb. Ta noen dager hver slik at alle fikk prøve seg og se hvordan dette er i praksis. Dere går rundt og tror uten å vite. Og det skinner svææært lett igjennom at dere har ikke den praktiske erfaringen som skal til for å sette dette i riktig perspektiv. Vit hva dere snakker om før dere uttaler dere

  1. Å her er lystmorder   Skau ute med leppa si igjen!!!Ta deg heller en sommerjobb selv du Skau, i stedet for bare å overlate dyrene til seg selv så kan du heller jobbe for dyra dine. Nei,,,Skau vil drepe det han ikke liker, så han kan slippe dyra sine uten at han behøver å jobbe for føden.

Leave a Reply