Forbrukslån
Casinor.com

– Krever likebehandling av kjønnsminoriteter

– Det er ikke staten sin oppgave å tvinge mennesker inn i bestemte bokser, sier Ingrid Ophaug Dahl, talsperson i Grønn Ungdom. Hun krever juridisk likebehandling av kjønnsminoriteter.

– Er du kvinne i en manns kropp, må du i dag sterilisere deg for å bli anerkjent som kvinne. Praksisen er unødvendig og diskriminerende, sier hun.

I disse dager går Skeive Dager av stabelen, et kulturarrangement som synliggjør skeiv kultur og bidrar til aksept og respekt for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.

– Den skeive bevegelsen har mange seire å feire, men kampen for fullstendig juridisk likebehandling av kjønnsminoriteter er enda ikke i mål, sier Ophaug Dahl.

Dersom man skal endre juridisk kjønn og få nytt personnummer må man i Norge i dag gjennom en steriliseringsoperasjon uansett om man ønsker det eller ikke. Denne praksisen bryter med anbefalinger fra bl.a. Europarådet og Amnesty, og er i strid med grunnleggende menneskerettigheter.

– Kirurgisk fjerning av testikler/ovarier er ikke nødvendig for å foreta kirurgisk og hormonell kjønnskorrigering, og det utgjør også en stor risiko for den som skal opereres, sier Ophaug Dahl.

– Det skal ikke være slik at man har valget mellom å ikke bli anerkjent som den personen man er, og å la seg sterilisere, fortsetter Ophaug Dahl. -Jeg mener at hver og en selv skal ha frihet til å definere sin egen kjønnsidentitet. Å la seg sterilisere er en stor og vanskelig avgjørelse, og staten bør ikke trekke noen i en bestemt retning, avslutter hun.

Leave a Reply