Forbrukslån
Casinor.com

Høyre undervurderer klimasakens sprengkraft

I tre år har Venstre støttet FrP i en regjering og lovet å kutte utslipp. Nå har Venstre brutt forhandlingene om statsbudsjettet fordi regjeringen nekter å gå med på å redusere klimagassutslipp. Grønn Ungdom mener Høyre undervurderer hvilken sprengkraft klimasaken representerer.

Vi har fått tre tapte år i klimapolitikken fordi støttepartiene har utsatt oppgjøret med FrPs klimapolitikk. Samtidig står det respekt av at Venstre setter foten ned og sier at nok er nok. Spørsmålet er bare om KrF gjør det samme, eller sikrer flertall for regjeringens klimafiendtlige budsjett, sier talsperson Ola Eian.

Grønn Ungdoms landsmøte vedtok i helgen flere krav De Grønne bør stille som forutsetning for å gå i regjering eller støtte en regjerning. Ett av disse kravene er at FrP ikke kan være en del av en regjering vi støtter.

   En regjeringskrise er veldig alvorlig. Det er skuffende å se at FrP og Høyre vil sette regjeringen på spill for å fortsette å øke utslippene i Norge. Vårt landsmøtevedtak står seg dessverre bare sterkere etter gårsdagens hendelser. FrP er en klimasinke og må ut av regjeringskontorene hvis en skal lykkes med klima og miljøpolitikken, fortsetter Eian.

Regjeringen kan sikre flertall for budsjettet sitt så lenge ikke også KrF trekker seg. Det

Leave a Reply