Forbrukslån
Casinor.com

– Handling innebærer å si farvel til olja

Talsperson i Grønn Ungdom, Hallvard Surlien, mener Erna Solberg må vise handling i praksis.

På Zerokonferansen tirsdag snakket Erna Solberg for første gang om retningen i regjeringens klimapolitikk. Solberg sa blant annet at det nå ”er på tide å gå fra ord til handling”.

– Det er bra at Solberg har innsett at det er på tide å handle, men da må hun også vise det i praksis. Budskapet på Zerokonferansen er nettopp det den siste rapporten til FNs klimapanel understreker, at vi må gjøre oss uavhengige av fossil energi. Likevel satser Solberg på fortsatt oljeavhengighet. Det er både miljøfiendtlig og uansvarlig økonomisk politikk. Handling innebærer å si farvel til olja, ikke å utvinne olje på en mer miljøvennlig måte som Solberg vil, sier Surlien.

Solberg sa videre at ”vi løser ikke verdens klimautfordring bare ved at de vestlige landene tar kuttene i årene framover”. Hun nevnte også at det er behov for en global pris på CO2 og en global klimaavtale. Grønn Ungdom mener Solberg nå må bevilge penger til å hjelpe utviklingslandene for å hjelpe dem med å kutte sine klimagassutslipp.

– Det kutter ingen utslipp å messe om global pris på CO2. Vi får heller ingen ny internasjonal klimaavtale uten at verden har blitt enige om en grunnleggende forståelse av klimarettferdighet. En slik forståelse vil innebære at rike land som Norge, må gjøre opp for de skadene vi har påført verden gjennom mange år, gjennom oljevirksomheten. Solberg må åpne lommeboka for å betale vår klimagjeld, sier Surlien.

One thought on “– Handling innebærer å si farvel til olja

Leave a Reply