Forbrukslån
Casinor.com

Grønn Ungdom på COP 21

Denne uken startet klimatoppmøtet i Paris, COP 21, hvor verdens land etter planen skal bli enige om en ny klimaavtale. Grønn Ungdom er der!

Talspersonene våre Lage Nøst og Anna Kvam er inne på forhandlingsområdet i Le Bourget.

Vi vil observere, rapportere hjem og ansvarligjøre de som bestemmer, sier Lage.

– Paris-møtet er ikke hele løsningen, men en veldig viktig brikke i puslespillet. Vi som er unge må ha en finger med i dette spillet, mener han.

Ungdom fra vår generasjon vil trolig arve et uløselig problem hvis ikke dagens beslutningstakere får ræva i gir, sier Anna.

Talspersonene ankom Paris med tog 27. november og drar 12. desember. 11. desember er den planlagte sluttdatoen for COP 21, men det er ikke uvanlig at forhandlingene går på overtid – også dagesvis.

Lage og Anna blogger og vlogger (se video nederst i saken) og kan følges på Twitter: @lagenost og @AnnaSerafima. Følg også emneknaggen #MDGParis.

Marie Storli, fra internasjonalt utvalg i Grønn Ungdom, sykler fra Oslo til Paris med Tour de COP, og kan følges på blogg og på Facebook. De satte ut fra foran Stortinget den 5. november, og regner med ankomst lørdag 5. desember.

 Norge må ta dugnadsånden inn i forhandlingene, hvis vi skal få til en ambisiøs og rettferdig avtale nå, sa Marie før avgang. Hun er lei av politikere som bare prater:

 Politikerne har forhandlet om klima i alle mine 23 leveår. Nå er det tid for handling.

Leave a Reply