Forbrukslån
Casinor.com

Grønn Ungdom: Nei til handel på hverdager

Grønn Ungdom sier et klart og tydelig JA til å åpne for søndagshandel, mot at butikkene er stengt mandag til lørdag. 

– Hvis alle skulle levd slik som oss nordmenn, ville vi trengt hele tre jordkloder. Løsningen er å forby handel seks dager i uka, men å åpne for handel kun på ukas siste dag, mener talsperson i Grønn Ungdom, Lage Nøst.

Han håper å få gjennom forslaget på moderpartiet Miljøpartiet De Grønnes landsmøte 8.-10. april, og har stor tro på at de fleste i partiet vil ta til fornuft og støtte Grønn Ungdoms forslag.

– Vi har mange i partiet som mener at radikale grep må tas for å få bukt med overforbruket. Folk vil jobbe mindre, og dermed også bli mer lykkelige, supplerer Nøsts medtalsperson Anna Kvam.

Forskning på stengte butikker viser at samfunnet vil få betydelig mindre penger i omløp, og at den økonomiske veksten vil stagnere. Ved å føre en aktiv politikk for mer arbeidsdeling og mindre jobbing per person, tror Grønn Ungdom at de vil få bukt med arbeidsledigheten.

– Folk blir nødt til å jobbe i serviceyrkene, eller ikke jobbe i det hele tatt.

PS: Aprilsnarr!

2 thoughts on “Grønn Ungdom: Nei til handel på hverdager

  1. Dette er enten en dårlig aprilspøk eller et bevis på partiets manglende konsekvensutredning av det de foreslår. Et bevis på partiets total mangel på fornuft.

Leave a Reply