Forbrukslån
Casinor.com

Grønn Ungdom lenker seg for Førdefjorden

I går reiste talsperson Lage Nøst til Vevring ved Førdefjorden for å støtte aksjonistene i kampen mot gruveselskapet og regjeringens overgrep mot naturen. I dag er han oppe på Engebøfjellet og tar lenkene fatt på vegne av Grønn Ungdom.

Lage Nøst ser fram til å bidra i kampen mot at gruveselskapet skal dumpe 200 millioner tonn giftig gruveavfall i fjorden. Dette var kommentaren hans før han startet bussreisen vestover i går:

– Gang på gang ser vi at kortsiktige økonomiske hensyn overkjører hensynet til økologi og natur. Nok er nok! For å hindre gruveselskapet Nordic Mining og regjeringens krigføring mot naturen, setter jeg meg i lenker på Engebøfjellet i morgen. De skal ikke få fylle Førdefjorden med dritt på vår vakt!

Natur og Ungdom har nå hindra gruveselskapet fra å prøvebore i over en uke. I dag kommer flere av ungdomspartiene for å vise sin støtte. Grønn Ungdom reiser med full støtte fra både moderparti og lokallag. Landsmøtet vårt sa tydelig Nei til gruvedumping, med resolusjonen som kan leses her.

Dessverre har ikke alle ungdomsparti støtte fra sine moderpartier. I tillegg til regjeringspartiene er det nok begrenset hvor mye støtte AUF og Senterungdomen kan regne med å få fra AP og SP når det kommer til kampen om Førdefjorden.

Da Klima og miljødepartementet ga tillatelse til gruvedumping i Førdefjorden i april var vi ute og sa at vi ikke har en miljøminister. Som Nøst uttalte den gangen:

– Norsk natur er en av våre viktigste merkevarer, da kan vi ikke bruke den som søppelfylling. Å dumpe millioner av tonn med gruveavfall i en nasjonal laksefjord er som å bæsje i matfatet.

Politiske virkemidler har ikke nådd frem i denne saken, derfor går Grønn Ungdom til det siste virkemidlet – sivil ulydighet.

Leave a Reply