Forbrukslån
Casinor.com

Grønn Ungdom fyller 20 år!

I dag, 19. oktober, fyller Grønn Ungdom 20 år. For å markere jubileumet har en gruppe i Grønn Ungdoms arbeidsutvalg jobbet med å kartlegge organisasjonens historie, og deler av resultatet presenteres i dag på Grønn Ungdoms nettsider.

-Det er utrolig stas å presentere litt av fortellingen om Grønn Ungdom på organisasjonens 20-årsdag, sier talsperson Anna Kvam. Hun har sittet i gruppa som har gravd i gamle dokumenter, mediearkiver og intervjuet tidligere tillitsvalgte, sammen med Isa Maline Alstadius Isene og Jens Petter Grini Pedersen.

Det er aller første gang Grønn Ungdoms historie har blitt systematisk kartlagt. Da historiegruppa begynte sitt arbeid var arkivert materiale fra 2012 og til dags dato tilgjengelig, men utover det satt gruppa på minimalt med informasjon. Det siste året har gått med til å innhente bilder og tekstmateriale fra tidligere medlemmer, gjennomføre dybdeintervjuer med tidligere tillitsvalgte, og forsøke å sette sammen de bruddstykkene som har fremkommet til historien om Grønn Ungdom.

-Vi kan med sikkerhet si at organisasjonen fortsatt bærer på mye historie som vi ikke har avdekket, men omsider har vi greid å finne fram til de store linjene, og systematisert de kildene vi har, fortsetter Kvam.

Deler av kildematerialet er blitt sammenfattet til en oversikt som nå er tilgjengelig her på nettsidene. I denne oversikten kan en lese kortfattet informasjon fra ulike perioder i organisasjonens historie, lese intervjuer med tidligere tillitsvalgte og få en oversikt over tidligere ledere, talspersoner og generalsekretærer i organisasjonen.

*I tillegg til oversikten som lanseres på nettsidene består Grønn Ungdoms historieprosjekt i å utarbeide systematiske rutiner for arkivering, jubileumsfest under Grønn Ungdoms landsmøte i november, samt sammenfatting og arkivering av alt innhentet kildemateriale. 

 

Leave a Reply