Forbrukslån
Casinor.com

Grønn framgang i skolevalget

Oppdatering: Etter at resultatet fra 22 nye skoler ble lagt til i databasen 11.09, økte Grønn Ungdoms oppslutning til 6,8 prosent.

Jubelen stod i taket på Grønn Ungdoms mange skolevalgvaker tirsdag, da det ble klart at Miljøpartiet De Grønne fikk 6,7 prosent av videregåendeelevenes stemmer på landsbasis.

Jubel og stort presseoppbud på valgvaken til Oslo og Akershus Grønn Ungdom.
Jubel og stort presseoppbud på valgvaken til Oslo og Akershus Grønn Ungdom.

Grønn Ungdom hadde satt seg et nasjonalt mål på 5 prosent, og overgikk dette med 1,7 prosentpoeng. Dette er en oppgang på 2,9 prosentpoeng fra 2013 – nesten en dobling.

– Dette skolevalget viser at klimaengasjementet stiger over hele landet, sier nasjonal talsperson i Grønn Ungdom, Anna Kvam.

– Ungdom som har klima som en viktig sak stemmer på Miljøpartiet De Grønne. Nå må vi ta med oss dette engasjementet inn i kommunevalget, oppfordrer hun.

– Vi er en fersk partiorganisasjon, med mindre erfaring enn de andre ungdomspartiene, men vi klarer likevel å bokse over vår vektklasse med ungdomspolitikere som har holdt på med dette lenger enn oss, sier Kvam.

Det ble holdt valgvaker i 17 av Grønn Ungdoms fylkeslag. På den nasjonale valgvaken i Oslo var det mange fra pressen, samt nasjonale talspersoner i Miljøpartiet De Grønne, Hilde Opoku og Rasmus Hansson.

Vi står foran vårt store gjennombrudd som parti, sa Hansson, som fremhevet hvor viktig ungdomspartiet Grønn Ungdom er for å gjennomføre nettopp det.

Se også: Ingvild (19): Skolevalget viser at ungdom bryr seg

Screen Shot 2015-09-10 at 09.39.46
Se alle skolevalgresultatene her.

Leave a Reply