Forbrukslån
Casinor.com

Grønn Ungdom ser til Sverige

Samme helg som Grøn Ungdom i Sverige avholder sitt Riksårsmøte med nærmere 250 deltakere, møtes et tredvetalls norske ungdommer til landsmøte i Oslo. – Vi har et enormt potensial, mener Knut F Qvigstad som leder Grønn Ungdom i Norge.

 I 2007 var Grønn Ungdom praktisk talt nedlagt. I dag er Miljøpartiet De Grønnes Ungdomsparti i ferd med å bli en landsdekkende organisasjon med sterke miljøer i flere byer. I løpet av året har Grønn Ungdom økt medlemstallet kraftig og stiftet fylkeslag i Akershus, Hordaland og Sør Trøndelag. På landsmøtet i Oslo førstkommende helg møtes grønne ungdommer fra hele landet for å bli bedre kjent og for å stake ut kursen for 2011.

– Dette ligger an til å bli Grønn Ungdoms beste landsmøte noensinne, tror Knut F Qvigstad.  – Vi kan love alle deltakere et variert og spennende program, i tillegg til at vi skal legge tidenes slagplan for året som kommer. – Nå er vi lei av å leve i skyggen av svenskene og har ambisjoner om å bli en av Norges sterkeste og mest synlige ungdomsorganisasjoner. Dette landsmøtet markerer startskuddet for en valgkamp som kan bli til et gjennombrudd for både MDG og Grønn Ungdom tror en optimistisk Qvigstad.

Grønn Ungdom har ingen planer om å gjøre sitt landsmøte til en langtekkelig byråkratisk affære der hele helgen brukes til å komme gjennom sakslista. På gjestelisten på helgens møte står navn som NOAH leder Siri Martinsen, Natur og Ungdom leder Ola Skaalvik Elvevold, økofilosofen Nils Faarlund, MDGs talskvinne Hanna E. Marcussen og tidligere talskvinne Birte Simonsen. 

– Vi vil gjøre landsmøtet vårt til en unik arena for skolering og fri debatt rundt grunnleggende temaer innenfor grønn ideologi og politikk, sier GU – leder Qvigstad. Vi tror det er viktig å jobbe for å øke bevisstheten og kunnskapen om hvordan Miljøpartiet De Grønne og vårt idègrunnlag representerer en selvstendig politisk retning. På programmet står derfor b.l.a debatt om grønn ideologi og innledning om økofilosofi. Samtidig bruker vi selvsagt anledningen til å sette fokus på konkrete politiske kampsaker som klima, fornybar energi og dyrs rettigheter.

– Dagens ungdom har rett til å kreve en annen politikk, mener Knut Qvigstad. Vår visjon er et økologisk bærekraftig samfunn der langsiktighet, livskvalitet og økologisk klokskap prioriteres høyere enn kravet om økonomisk vekst. Den grønne suksessen i Sverige viser at denne politikken appellerer til langt flere unge enn våre 300 medlemmer. Derfor gleder vi oss veldig til valgkamp, verving og skoledebatter i året som kommer avslutter Qvigstad.

Leave a Reply