Forbrukslån
Casinor.com

Grønn Ungdom på folkefest mot oljeboring

Lørdag 7. august var en viktig markering for miljøvern i Norge. Folk fra hele landet og utover landets grenser samlet seg i Kabelvåg for folkefest mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Folkefesten hadde et variert program med blant annet appeller, diktopplesning, masse forskjellige konserter, spennende foredrag, paneldebatt om oljeboring og lansering av kokeboken Se Torsken!, en kokebok mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Kristina Valheim Stiauren, Øyvind Aukrust og Knut Qvigstad fra Grønn ungdoms sentralstyre var tilstede for å uttrykke sin motstand mot oljeboring.

– Miljøpartiet de grønne er det eneste partiet som sier klart nei til fremtidige oljekonsesjoner. Vi vet at vi må kutte utslippene; og vi har tatt det innover oss. da hjelper det ikke å bare verne Lofoten, Vesterålen og Senja. Et vernevedtak i disse områdene bør heller markere et veiskille i norsk energipolitikk. Vi bør gi oljeeventyret en lykkelig slutt og investere fremtidens løsninger, ikke fortidens! Derfor bør neste års stjernespekkede oljedebatt på torget i Kabelvåg også inkludere en grønn representant. – I motsetning til de selvoppnevnte miljøpartiene SV og Venstre vi nøyer oss ikke med en pause for oljeindustrien i Lofoten, vi vil ha fullstendig slutt på norsk oljeboring!- forteller styremedlemmene.

Leave a Reply