Forbrukslån
Casinor.com

GJENNOMSLAG PÅ DE GRØNNES LANDSMØTET!

Forbud mot engangsplast i 2020, stortstilt satsning på å repare natur og politiske tilltak etter #metoo er noen av smakebitene etter Miljøpartiet De Grønnes landsmøte 11.-13. mai på Fornebu. Dette er gjengen med Grønne Ungdommer på årets #MDGLM.

GJENNOMSLAG FOR EN MER FRAMOVERLENT RUSPOLITIKK

Som en reaksjon på regjeringens veike rusreform utfordret Grønn Ungdom og Rasmus Hansson landsmøtet til å markere MDG som det mest framoverlente partiet for en faktabasert og medmenneskelig ruspolitikk.

Grønn Ungdom fikk gjennomslag for at MDG nå vil utrede ulike reguleringsmodeller for rusmidler som i dag er illegale med sikte på skadebegrensning og trygghet, i motsettning til dagens partiprogram som kun vil utrede lettere rusmidler.

Det er viktig å inkludere de tyngre rusmidlene både for våre tungt avhengige her hjemme, men ikke minst for å knuse narkokartellene og deres vold og overgrep mot lokalsamfunn i andre land, sier Hulda Holtvedt, nasjonal talsperson.

De grønne er nå det eneste partiet som vil jobbe for at rusreformen i Norge også skal se på hvordan regulert omsetning kan begrense det svarte markedet. Venstre har tidligere stått for den samme politikken, men har nå gått tilbake på dette under årets landsmøte og i regjering.

Les hele resolusjonen om en tryggere ruspolitikk her.

best på plast og natur

Landsmøtet vedtok også ambisiøs politikk for kampen mot plastforurensning og tapet av biologisk mangfold.

De grønne vil forby engangsartikler av miljøskadelig plast innen 2020 og fase ut bruk av miljøskadelig plast innen 2024. Les mer om de andre tiltakene i resolusjonen her.

Resolusjonen om naturfornyelse markerer et skille i norsk naturvernpolitikk. Talsperson Ola Eian forklarer:

– Det er ikke nok å bare verne om de siste naturrestene. Vi har tapt så mye natur at vi må starte med å reparere, nyettablere og skape mer! Vi må gi plass til at artene kan leve og ha et sted og bo. Samtidig gir det rike verdier for oss mennesker å ha nærhet til vill og vakker natur.

Les de øvrige resolusjonene om #metoo og 150 000 nye arbeidsplasser her.

 

Grønn Ungdom delegasjon til MDGs landsmøte 2018:

 

 

 

 

Leave a Reply