Forbrukslån
Casinor.com

– Gaza må gjenoppbygges, ikke glemmes

Etter en måneds krigføring mellom Israel og Hamas, brygger det nå opp til en humanitær katastrofe på Gaza-stripen. – Innbyggerne på Gaza har ikke råd til at det internasjonale samfunn glemmer dem selv om bombardementet stilner, sier Lage Nøst, talsperson i Grønn Ungdom.

Våpenhvilen mellom partene ser foreløpig ut til å holde. Etter fire ukers bombekrig nærmer dødstallene seg 2000 personer. Over 9000 mennesker er skadet. De fleste av disse er palestinere bosatt på Gaza-stripen, et lite område hvor befolkninga nå mangler vann, mat og legehjelp. Dette var den tredje israelske offensiven på sju år.

Bistandssorganisasjoner frykter nå lavere interesse for situasjonen i Gaza fra giverland og det internasjonale samfunnet, mens den rammede sivilbefolkningen ber om et sterkere internasjonalt engasjement.

Verdenssamfunnet må gjøre sitt ytterste for å løfte Gaza ut av permanent nødhjelpsbehov, og tilrettelegge for at palestinerne kan få på plass grunnleggende infrastruktur og sikre sin egen økonomi, matproduksjon og vannforsyning, sier Nøst.

UNICEF melder at 408 barn ble drept i det israelske angrepet, mens 2877 er skadet, og anslår at 373.000 barn trenger umiddelbar psykososial hjelp mot traumer.

Traumatiserte palestinere må ikke oppleve at det internasjonale samfunnet glemmer dem bak blokaden. Vi må legge press på Israel slik at nødvendig humanitær hjelp og ressurser til gjenoppbygging kommer fram, sier Nøst.

Varig fred mellom israelere og palestinere blir enda vanskeligere om en hel generasjon vokser opp isolert i ruiner i Gaza. Vi kan ikke la det skje!  

Leave a Reply