Forbrukslån
Casinor.com

Forlot klimaforhandlingene i protest

– Jeg går i protest mot politikere som ikke vil gjøre noe for å stoppe klimagalskapen, sier talsperson i Grønn Ungdom, Hallvard Surlien.

Torsdag forlot over 500 representanter fra sivilsamfunnet FNs klimaforhandlinger i Warszawa. Møtet skal etter planen avsluttes i morgen, men i løpet av de nesten to ukene forhandlingene har pågått, har det vært få tegn til fremskritt.

– FN-forhandlingene er den eneste muligheten vi har til å få en bindende klimaavtale som omfatter alle landene i verden og som er i tråd med vitenskapen. Derfor er det skuffende at politikerne har kastet bort de siste to ukene på å glo på hverandre mens de resirkulerer de samme argumentene vi har hørt i årevis. Det er på tide å markere at det er nødvendig å få ut fingeren, om vi skal få til en avtale om to år, sier Surlien.

I løpet av møtet i Polen har Japan og Australia nærmest droppet sine utslippsforpliktelser. Samtidig har møtet vært preget av de tette båndene Polen har til kullindustrien. Flere av kullselskapene har reklamert  inne på forhandlingene. Onsdag ble den polske miljøvernministeren, som også er møteleder på COP 19, sparket, fordi han ikke hadde fått nok fart i planene om å utvinne skifergass.

– Møtet i Polen har vært en farse. Nå må politikerne dra hjem  og gjøre hjemmeleksene sine til neste gang de møtes. Det betyr først og fremst å levere utslippsforpliktelser til en ny avtale, og legge penger på bordet for utslippskutt og klimatilpasning i utviklingslandene, sier Surlien.

Leave a Reply