Forbrukslån
Casinor.com

Grønn Ungdom i fakkeltog mot pels

– Jeg håper dette blir siste gang vi står her, sa Grønn Ungdom-talsperson Anna Kvam, da hun holdt appell under det tolvte fakkeltoget mot pels arrangert av dyrevernorganisasjonen NOAH. 

Over 4000 mennesker hadde møtt opp foran Stortinget 14. november, for å kreve at pelsdyrnæringa avvikles. Det ble arrangert markeringer i hele landet: 8000 mennesker deltok fordelt på 24 byer.

Grønn Ungdom deltok flere steder, som i Trondheim, Fredrikstad, Molde og Ålesund.

Miljøpartiet De Grønne har foreslått på Stortinget å forby pelsdyroppdrett, samt import av pelsprodukter, og å gi oppdretterne omstillingsstøtte. Forslaget har ikke flertall blant de andre stortingspartiene.

I appellen sin framhevet Anna andre viktige områder som krever bedre dyrevelferdspolitikk. Grønn Ungdom jobber for bedre vern og velferd for både husdyr i landbruket, familiedyr og ville dyr.

Her er hele appellen (se video nederst i saken):

“Kjære alle sammen,

Normalt så er tålmodighet en dyd. Men jeg forstår at dere – at vi – er lei av å smøre oss med tålmodighet når det gjelder [pelsdyroppdrett].

Trenger vi mer tid til å finne ut eller forske oss fram til at dette er galt? Nei, vi trenger ikke det.

Vi har ventet, vi har gått i tog år etter år, og vi står her i år igjen, for å kreve at vi i Norge avvikler pelsdyrnæringa og slutter å importere pelsprodukter.

Vi i Grønn Ungdom står sammen med dere i kampen for nettopp det. Både fordi vi gjentatte ganger ser eksplisitte og grusomme eksempler på vanskjøtsel og dyreplageri i næringa, men først og fremst fordi det er grunnleggende umulig å sikre god dyrevelferd samtidig som man tjener penger på pels.

Som så mange før meg har sagt, og som vi dessverre kommer til å si neste år, så håper jeg at dette blir siste gang vi står her. Fordi jeg håper at vi skal vinne, og jeg tror vi kommer til å gjøre det – men også fordi det er flere andre viktige kamper å ta for dyr i Norge.

Derfor vil jeg avslutte med å si at vi i Grønn Ungdom skal stå sammen med dere, og sammen med NOAH, i kampen for bedre velferd for pelsdyr – men også for sirkusdyr, ville dyr og husdyr i Norge.”

 

Leave a Reply