Forbrukslån
Casinor.com

Et OL i stillhet er et OL uten mening

Grønn Ungdom mener brudd på menneskerettighetene, og ikke antall norske gullmedaljer, bør være det viktigste fokuset i OL i Sotsji.

Denne uken starter OL i Sotsji. Russland har på forhånd blitt heftig kritisert for brudd på menneskerettighetene. Talsperson i Grønn Ungdom, Hallvard Surlien, er skeptisk til måten norske politikere og idrettsledere har forholdt seg til denne kritikken på.

– Det er pinlig å være norsk i disse dager. Feige politikere og idrettstopper bøyer hodet og lar seg bruke av propagandaapparatet til Russland. Utviklingen i Russland er ikke annet enn forkastelig, og dokumentasjonen på mishandling av russiske homoaktivister gjør meg fysisk kvalm. Erna burde åpenbart blitt hjemme for å markere at dette ikke er greit, sier han.

Eksempler på menneskerettighetsbrudd i Russland er hatkriminalitet rettet mot legning, lover som begrenser rett til ytringsfrihet og organisasjonsfrihet, samt trakassering av menneskerettighetsforkjempere, advokater og jurister. Surlien oppfordrer ikke bare politikere og idrettsledere, men også utøvere til å sette fokus på de uakseptable forholdene i landet.

– Det hjelper ikke hvor mange gull Norge vinner hvis menneskerettighetsbrudd ties ihjel. Da er det dessverre undertrykkerne som blir de egentlige vinnerne av lekene. Et OL i stillhet er et OL uten mening, avslutter Surlien.

Leave a Reply