Forbrukslån
Casinor.com

Elektrifisering er for pyser

Miljøpartiet de Grønne, Ap, Venstre, KrF, SV og Sp  gikk i dag ut og krevde full elektrifisering av oljefeltene på Utsira-høyden. Grønn Ungdom mener det er positivt at opposisjonen kan samle seg om klimatiltak, men at elektrifisering er for pinglete.

– Kravet må være at olja blir liggende, sier talsperson i Grønn Ungdom, Lage Nøst.

– Elektrifisering er en selvfølge hvis planen er å hente opp mer olje, men at planen er å hente opp mer olje er en klimatragedie. Sverdrup-feltet alene inneholder like mye CO2 som 200 års utslipp fra den norske bilparken, sier han.

Elektrifisering av Utsirahøyden vil kutte utslipp forbundet med produksjonen av olje, men 95 prosent av utslippene kommer når olja brennes. Talsperson i Grønn Ungdom, Ingrid Ophaug Dahl, vil ha en klimaopposisjon på Stortinget som setter skapet der det må stå:

– Elektrifisering redder ikke framtida vår. Se for deg at du svømmer rundt i Nordsjøen, og så tisser du i buksa for å holde deg varm. Elektrifisering er like effektfult på klimautslippene, som tissingen er på temperaturen i havet. Skal Stortinget faktisk gjøre noe som monner, må de tørre å trappe ned oljevirksomheten, avslutter Ophaug Dahl.

Leave a Reply