Forbrukslån
Casinor.com

Møt opp mot oljeboring – Ditt engasjement teller!

Onsdag 9. mars arrangeres det fakkeltog mot oljeboring i Oslo. Dette er din beste sjanse til å vise at du bryr deg om en oljefri fremtid. Kampen mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja går inn i sluttspurten, og ditt engasjement er viktigere enn noensinne. Møt opp!

 – Hvor skal vi sette grensene for norsk oljeindustri hvis det nå åpnes opp for oljeboring i nord? Vi må gå foran som et godt eksempel, og vise at oljeeventyret kan få en lykkelig slutt, før det er for sent, sier Kristiane Brudevoll, nestleder i Grønn Ungdom. Hun er en av mange fra Østlandet som tar turen til Oslo og fakkeltog mot oljeboring førstkommende onsdag.

I løpet av de kommende ukene skal regjeringen velge om oljevirksomhet i Lofoten, Vesterålen og Senja blir en realitet. Den omstridte saken ligger an til å bli en av tiårets viktigste miljøsaker, og har blitt særdeles kinkig for den rødgrønne regjeringen.

– Et sterkt folkelig press for å bevare en oljefri sone utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er en forutsetning for miljøpolitisk seier i denne saken, mener Kristiane Brudevoll. – Det er uansett ingen fremtid i oljeindustrien. Den norske oljeproduksjonen faller kraftig og oljeboring i nord vil ikke kunne stanse denne utviklingen.  Det er på høy tid at regjeringen tar virkeligheten inn over seg, og at de for alvor begynner å satse på bærekraftige og fornybare alternativer.

Området utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er svært sårbart, dette fordi kontinentalsokkelen bare er en smal stripe med grunt hav. Sokkelen er spesiell, og huser et helt unikt artsmangfold,og fungerer som gyteplass for verdens viktigste torskestamme. – Budskapet er klart, og som fagfolkene allerede har gjort må befolkningen nå vise at vi sier nei til oljevirksomhet i nord, sier Brudevoll.

Fakkeltoget, som arrangeres av Folkeaksjonen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, starter på Jernbanetorget kl 18.00 før det beveger seg oppover mot Stortinget der det blir appeller og musikk av bl.a. Mari Boine.

Grønn Ungdom Oslo og Akershus holder åpent møte i forkant, hvor alle interesserte er velkomne til å delta. 16:30, Karl Johans gate 6B.

Leave a Reply