Forbrukslån
Casinor.com

– Borgerrettigheter må også gjelde digitalt!

– Retten til personvern, ytringsfrihet og retten til kunnskap og deling er forutsetninger for en demokratisk rettsstat. Det er innlysende at dette også må gjelde i den digitale verden!

Det sa talsmann for Grønn Ungdom, Hallvard Surlien, da han i dag holdt appell på en markering foran Stortinget mot overvåkningssamfunnet og innskrenkning av digitale rettigheter.

Et av temaene var ACTA (Anti-Conterfeiting Trade Agreement), en avtale mellom forskjellige land om å styrke håndhevelsen av ikke-materielle rettiheter. ACTA vil pålegge alle land som signerer den å innføre vidtrekkende restriksjoner på nettet, kraftig innskjerpe overvaåkingen av folks nettbruk og straffe alle som bryter opphavsretten med utestengelse fra nettet, og dermed også fra informasjon, offentlige tjenester, sosiale medier og store deler av arbeidslivet.

– Dette er ikke et samfunn vi ønsker oss. Derfor er det utrolig viktig å bevare et fritt og usensurert internett, sa Surlien.

Han snakket så videre om hvor viktig det er for den grønne bevegelsen å kjempe i mot slike forslag. Den grønne gruppen i EU-Parlamentet står blant annet samlet med piratpartiene i motstanden mot storebror-samfunnet.

– Desentralisering av makt er et viktig prinsipp i grønn politikk. Den internasjonale grønne bevegelsen står derfor i front for å bekjempe forslag som ACTA og Datalagringsdirektivet. Både i EU-parlamentet og her hjemme i Norge kjemper vi for borgerrettigheter også digitalt. Vi gir ikke fra oss våre digitale rettigheter uten kamp!

Hele appellen kan du lese på talspersonsbloggen.

Leave a Reply