Forbrukslån
Casinor.com

– Ap skal ikke få ødelegge framtida vår

– Arbeiderpartiet skal ikke få ødelegge framtida vår, sier Hallvard Surlien, talsperson i Grønn Ungdom, etter at programkomiteen i Arbeiderpartiet onsdag gikk inn for å åpne for oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Jeg vil ha en fremtid der de mest verdifulle naturområdene våre ikke ligger innsmurt i olje og en fremtid der livsgrunnlaget til min egen og fremtidige generasjoner ikke er ødelagt av klimaendringer. Noen få petroholiske politikere i 2013 skal ikke få ødelegge det, sier Surlien.

Naturverdiene i Loften, Vesterålen og Senja er unike i verdenssammenheng. Miljøfaglige etater som Klima- og forurensningsdirektoratet, Direktoratet for naturforvaltning og Havforskningsinstituttet har tidligere advart mot oljeboring i disse områdene. Grønn Ungdom mener kampen om Lofoten, Vesterålen og Senja også handler om mer enn noen unike naturverdier.

– Denne kampen handler også om vi skal fortsette den mørke veien lenger inn i oljetåka eller om vi skal skape en bærekraftig framtid. Vi har allerede funnet for mye olje til å unngå alvorlige og uoprettelige klimaendringer. Vi må stanse all leting etter og åpning av nye områder i Norge, fotsetter Surlien.

Flertallet i Arbeiderpartiets programkomité gikk inn for en konsekvensutredning av oljeboring i disse områdene. Det har imidlertid aldri før vært foretatt en konsekvensutredning uten at områdene har blitt åpnet for oljeboring.

– All kunnskap taler for at disse områdene ikke bør røres. Det skal programkomiteen i Arbeiderpartiet heller aldri få lov til. Sammen med miljøbevegelsen skal vi sette denne saken aller øverst på dagsorden i månedene fremover, avslutter Surlien.

One thought on “– Ap skal ikke få ødelegge framtida vår

  1. AUF-lederen var den eneste som tok dissens fra oljeboring. De eldre i AP har ikke den samme evnen til å se forover slik unge gjør, hva skal vell grådige/gamle politikere med oljen etter de er døde? Det er ingen langsiktig profitt med oljeboring for øyeblikket. Det blir spådd finanskrise i nær fremtid. Oljen kommer ikke til å synke i verdi, men det kan penger komme til å gjøre, vi risikerer å selge oljen for verdiløse penger.

Leave a Reply