Forbrukslån
Casinor.com

– Å sile ut de syke og svake er umenneskelig

Grønn Ungdom reagerer sterkt på at regjeringen vil velge bort syke og hardt skadede syriske flyktninger.

En stor andel av flyktningene fra Syria som FN ønsker at Norge skal ta imot, trenger medisinsk behandling og rehabilitering. Justisminister Anders Anundsen (FrP) signaliserer nå at Norge ikke vil ta imot dem som er hardest skadet og trenger det mest, fordi kommunene ikke har kapasitet til å hjelpe dem. Lage Nøst, talsperson i Grønn Ungdom, mener regjeringen skyver kommunene foran seg:

– Det er feigt å fraskrive seg ansvar med et argument om at den hjelpen vi kan tilby ikke er god nok, når det åpenbart er et spørsmål om politisk vilje. Hvem har tilstrekkelig ressurser til å gi bombeofre legehjelp, om ikke verdens rikeste land? I stedet for å skyve dem unnskyldende foran seg, må regjeringen gi kommunene nødvendig støtte og midler til å hjelpe flere, sier han.

Regjeringen bestemte i høst at Norge skal ta i mot 1000 kvoteflyktninger fra det krigsherjede landet. Grønn Ungdom mener tallet er alt for lavt.

Sammenlignet med de 17.000 Sverige har gitt permanent opphold, er Norges bidrag svært beskjedent. Å i tillegg velge bort de mest trengende og sårbare menneskene, grenser mot umenneskelig, sier Nøst.

Anundsens uttalelser falt samme dagen som regjeringens forslag om å forby tigging var til behandling i stortinget. Nøst mener de to sakene forteller mye om regjeringens menneskesyn:

– Regjeringen driver en viljesvak politikk tuftet på ukonstruktive holdninger til medmennesker, både dem som flykter fra krig og dem som søker seg ut av fattigdom.

2 thoughts on “– Å sile ut de syke og svake er umenneskelig

  1. Dere er flinke til å få fram poengene kjapt og effektivt. Ikke noe Ikke-noe-snikk-snakk-klinox-kosmetikk-takk eller vandring rundt grøten. Det er en av mange grunner til at vi trenger Grønn Ungdom og MDG. Handlekraftige mennesker som bryr seg om kloden og sine medmennesker.

Leave a Reply